Върховният съд на Русия забрани международното обществено движение ЛГБТ и

...
Върховният съд на Русия забрани международното обществено движение ЛГБТ и
Коментари Харесай

Върховният съд на Русия забрани ЛГБТ движението

Върховният съд на Русия забрани интернационалното публично придвижване ЛГБТ и го разгласи за екстремистко. Заседанието беше при закрити врата. Ответниците по делото не бяха в зала, там участваха единствено представители на правосъдното министерство. Журнастите бяха позволени в залата единствено за снимане на фрагменти за лъчение, написа „ Комерсант ”. Решението на Върховния съд на Русия влиза в действие незабавно.

Искът е подаден на 17 ноември по отношение на „ разнообразни признаци и проявления на екстремистка устременост ”, включително – подбудителство на обществена и религиозна свада. В този ден съветският президент Владимир Путин изнесъл тирада на Санкт-Петербургския културен конгрес, в която подчертал, че представители на половите малцинства са също част от обществото. Според него единственият минус е, когато „ печелят всевъзможни състезания ”.

Първият закон в Русия, който не разрешава пропагандата на ЛГБТ измежду децата, беше признат през 2013 година Междувременно в страната беше признат закон за възбрана на интервенция по промяна на пола по лично предпочитание, за смяна както за първоначални, по този начин и на вторични полови признаци. Изключение има единствено за деца след умозаключение на лекарска комисия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР