Върховният съд на Русия в четвъртък отхвърли жалбата на Алексей

...
Върховният съд на Русия в четвъртък отхвърли жалбата на Алексей
Коментари Харесай

Върховният съд отказа химикалка на Навални

Върховният съд на Русия в четвъртък отхвърли жалбата на Алексей Навални против отхвърли на чиновниците в пандиза да му дадат средства за писане, заяви съветският самостоятелен новинарски уебсайт " Медиазона ", представен от Ройтерс.

Навални, единственият опозиционен водач, кадърен да изкара хиляди на улицата, излежава присъда от 11 и половина години затвор за машинация и други обвинявания, които съгласно него са измислени, с цел да го накарат да млъкне.

В понеделник.

Известният съперник на Кремъл излежава актуалната си присъда в затворнически лагер в Мелехово, село на към 235 км източно от Москва. Той той постоянно е поставян в карцер поради хипотетични нарушавания на разпоредбите на пандиза, като да вземем за пример несъблюдение на отговорностите си.

Въпреки това Навални продължава да оспорва режима в пандиза.

В жалбата му, гледана в четвъртък във Върховния съд, той споделя, че управляващите нямат право да му отхвърлят писалката и хартията, които се дават на всички пандизчии, единствено тъй като е бил в наказателна килия без маса или тъй като в затворническия му график няма място за писане.

 " Искам кенгуру ": Навални описа по какъв начин се е подигравал с тъмничарите си

" Не желая спомагателна храна, не желая коледна елха да ми бъде сложена в килията... приказваме за главното човешко право да имаш химикал в килията и лист хартия, с цел да напишеш писмо или (жалба) до съда ", сподели Навални на съдията, представен от " Медиазона ".

" За да ми извадят кутия кафе от нещата и да я донесат в килията, би трябвало да напиша молба ", прибавя той.

Не се оповестяват претекстовете на съда за отхвърли.

Жалбата на Навални мина през редица по-долни правосъдни инстанции, преди да бъде дефинитивно отхвърлена от Върховния съд.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР