Върховният съд на Бразилия е разпоредил разследване на фалшиво твърдение

...
Върховният съд на Бразилия е разпоредил разследване на фалшиво твърдение
Коментари Харесай

Разследват Болсонаро заради твърдение, че COVID ваксините водят до СПИН

Върховният съд на Бразилия е разпоредил следствие на подправено изказване на президента Жаир Болсонаро, че хората, имунизирани против COVID-19, може да са изложени на по-висок риск от заразяване със СПИН.

Това изказване президентът е съобщил по време онлайн лъчение в няколко обществени мрежи през октомври. След това той беше краткотрайно блокиран от Фейсбук и YouTube, съобщи CNN.

Разследването е почнало в отговор на искане на парламентарната комисия на страната, която е ангажирана с разглеждане на отговора на държавното управление на Болсонаро против пандемията от COVID-19, съгласно обява на съда в формалната му страница в Twitter.

Президентът се сблъска с тежки рецензии, че омаловажава тежестта на вируса, в това число поради обезкуражаването на хората да се ваксинират, макар че Бразилия се сблъска с едно от най-тежките огнища на инфекцията в света.

Парламентарната комисия получи достъп до документи, които демонстрират, че управляващите са пренебрегнали най-малко 81 оферти за ваксини от Pfizer през 2020 година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР