Върховният представител за Босна и Херцеговина Кристиан Шмидт се срещна

...
Върховният представител за Босна и Херцеговина Кристиан Шмидт се срещна
Коментари Харесай

Кристиан Шмидт: Германия се ангажира с опазването на мира и стабилността в БиХ

Върховният представител за Босна и Херцеговина Кристиан Шмидт се срещна през днешния ден в Сараево с немския министър на защитата Борис Писториус и съобщи, че Германия към момента е решена да поддържа запазването на мира и стабилността в Босна и Херцеговина, заяви „ Сараево Таймс “.


Министърът на защитата на Германия дойде през днешния ден на посещаване в Босна и Херцеговина и в Сараево се срещна с редица високопоставени чиновници, а следобяд се срещна и с висшия представител Шмидт.

В малко послание към пресата Шмидт изрази задоволството си от срещата с немския министър Писториус.

" Писториус изрази и по-нататъшната решителност на Германия да подкрепя напъните, които се поставят в Босна и Херцеговина за опазване на мира и стабилността, а предходният ни опит с Германия, изключително в подтекста на задачата в Алтеа, беше в тази посока. В този смисъл Германия оказа цялостна поддръжка на дейностите, които се правиха в Босна и Херцеговина “ сподели Шмидт.

Той добави, че немската делегация, водена от министър Писториус, е пристигнала и с цел да беседва освен с политици, само че и с хората, които живеят там.

" Те не пристигнаха в Босна и Херцеговина единствено с цел да отчетат активност, а с цел да беседват. За да беседват освен с политиците, само че и с жителите, т.е. с хората, които живеят там, в Босна и Херцеговина. Защото постоянно сме се убеждавали, че в случай че не можеш да приказваш за някои неща с политиците, то сигурно можеш да приказваш за тях с хората, които живеят в тази страна ", заключи Шмидт.

Писториус, също в малко известие, благодари на Шмидт за това, което съгласно него е било открита и почтена полемика.

" Имах опцията да чуя и науча доста неща тук, в Босна и Херцеговина, по време на досегашните ми срещи, както в президентството, по този начин и с сътрудниците от Министерството на защитата. Винаги има какво да се научи. Благодаря ви и чакам с неспокойствие нашето съдействие в бъдеще ", съобщи Писториус. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР