Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп

...
Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп
Коментари Харесай

Жозеп Борел предупреди Москва да не си търси поводи за повече войници и повече атаки срещу Украйна

Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел предизвести Москва да не употребява хипотетичната офанзива с дрон, която съгласно нея е ориентирана към Кремъл, с цел да ескалира войната си в Украйна, цитират от The Guardian.

" Призоваваме Русия да не употребява тази хипотетична офанзива като опрощение за продължение на ескалацията на войната “, декларира Борел пред публицисти, преди да участва на среща на министрите от Европейски Съюз в Брюксел.

" Това е, което ни тревожи, това може да се употребява, с цел да се оправдае повече набор от хора, повече бойци, повече офанзиви против Украйна. “

" Слушах президента Зеленски, той ясно сподели, че Украйна не е забъркана в офанзивите, че те пазят страната си, само че се бият на тяхна земя, че те не нападат съветска земя ".

" Що се отнася до Руската федерация, съвсем цялата борба в Украйна се води на това, което Русия счита за съветска земя, откакто съобщи, че е анексирала четири отчасти окупирани района на Украйна предходната година. По-рано тази седмица Кремъл упрекна Германия, че е разрешила доставените от нея оръжия да бъдат употребявани на съветска земя, тъй като са били употребявани в региона на Донбас в Украйна ", пишат от медията.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР