Върховният касационен съд потвърди решение на Софийския апелативен съд за

...
Върховният касационен съд потвърди решение на Софийския апелативен съд за
Коментари Харесай

ВКС потвърди 18 години затвор за акушерката Емилия Ковачева за побоя на новородено

Върховният касационен съд удостовери решение на Софийския апелативен съд за наложеното наказване от 18 години „ отнемане от независимост “ при първичен „ непоколебим “ режим по отношение на Е.К., според присъда на Софийски градски съд от 2015 година

Става дума за акушерката Емилия Ковачева.

На 18.04.2015 година за времето от 01:49 часа до 03:12 часа в поделение по акушерство и гинекология на столична болница Е.К. направила опит съзнателно да умъртви малолетната Н. Д., намираща се в безпомощно положение, посредством нанасяне на голям брой мощни удари с ръка в региона на главата и тялото, както и посредством задушаване с ръце в региона на врата на детето.

На малолетната Н. М. е породена тежка черепно-мозъчна контузия, обвързвана с фрактура на париенталната кост, обширни двустранни конузионни огнища, субарахноидна хеморагия, разпръснат тежък мозъчен оток и други контузии. Деянието е осъществено по изключително непосилен за потърпевшата метод и с особена свирепост и е довършено, само че не са настъпили плануваните от закона и желаните от подсъдимата общественоопасни последствия – гибелта на Н. Д. - закононарушение по член 116, алинея 1, т. 4, прочие 2, т. 5, т. 6, прочие 2 и прочие 3 Наказателен кодекс, вр. член 115 Наказателен кодекс, вр. член 18, алинея 1 Наказателен кодекс.

Лицето е арестувано през днешния ден, 09.11.2021 година Софийска градска прокуратура без закъснение предприе дейности в осъществяване на наложеното наказване – привеждането на наказаната Е.К. в пандиза в гр. Сливен.

Решението на съда е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР