Върховният касационен съд потвърди 20-годишното наказание на Д. А. и

...
Върховният касационен съд потвърди 20-годишното наказание на Д. А. и
Коментари Харесай

43-годишна присъда за трима убийци на баща и син в Чирпан

Върховният касационен съд удостовери 20-годишното наказване на Д. А. и 8-годишната присъда на племенника му Д. Я., само че понижи от 17 на 15 години наказването на А.А., който е наследник на първия обвиняем. Тримата са приети за отговорни в ликвидиране и опит за ликвидиране на двама души в Чирпан, осъществено на 7.08.2015 година на основната улица в града. Това съобщипа през днешния ден от Апелативния съд в Пловдив.

Д. А., синът му А. А. и племенникът му Д. Я. са наказани от Старозагорския областен съд, само че апелират присъдите си пред Апелативен съд – Пловдив, а по-късно остават недоволни и от решението на пловдивските магистрати. За това го апелират пред Върховния касационен съд, където митинг подава и прокуратурата.

По делото е изяснено, че на 7.08.2015 година тримата подсъдими и бащата на Д. А./дядо на другите двама подсъдими/ отишли да пият кафе на центъра. В близкия сервиз за гуми дошъл съседът им М. И., с цел да си поправи скутера. Според Д. А. новодошлият непрекъснато тормозел фамилията му и сред двата рода имало остаряла омраза. За това той взел решение да го убие. Д.А. носел в себе си кама и два револвера, които имал нелегално. Щом видял М. И. да излиза от автомивката, през която се минавало, с цел да се стигне до сервиза, почнал да го преследва и да стреля по него. Другите двама подсъдими също се намесили. След като простреляли М. И. и той се свлякъл на земята, го намушкали с ножове.

В този миг дядото видял племенника на жертвата, който станал очевидец на нападението. Извикал към роднините си и насочил вниманието към момчето. Те го подгонили, като стреляли и по него. Свидетели от автомивката се обадили на тел. 112. Пристигналият на място медицински екип оказал помощ на раненото момче, като преди този момент установил гибелта на другия потърпевш М. И.

Дядото на двама от подсъдимите и татко на третия също бил измежду обвинените, само че делото против него е било прекъснато, откакто на 12. 12. 2015 година синът на жертвата им М. И. след това го умъртвил за възмездие.

Решението на Върховният касационен съд е дефинитивно.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР