Върховният касационен съд окончателно потвърди присъдата от година и половина

...
Върховният касационен съд окончателно потвърди присъдата от година и половина
Коментари Харесай

Прокурорски син получи условна присъда за катастрофа с две жертви

Върховният касационен съд дефинитивно удостовери присъдата от година и половина условно за Бисер Андреев, който е приет за отговорен за причиняване на злополука с две жертви на столичния бул. " България ".

Катастрофата се случи на 5 август 2011 година край спирката на площад " Ручей “. Тогава 24-годишният Бисер Андреев е решил да изпревари автомобил, ръководен от Людмил Славов. Ограничението в сектора било 70 км./ч., само че и двамата се движели с превишена скорост. Андреев изпреварвал с над 97 км./ч в лявата лента и при опит да се върне в дясна лента изгубил надзор на мократа настилка, колата поднесла и последвал удар с другия автомобил. След него и двете коли излезли от пътя, а този на Андреев блъснал пешеходци на тротоара.

Подсъдимият е наследник на прокурора от Върховната касационна прокуратура Венцислав Андреев.

На първа инстанция Андреев получи 3 години условно, само че апелативният съд понижи присъдата на 1 години и половина. Причината е, че деецът е направил всичко, зависещо от него, за оказване на помощ на потърпевшите.

Съдът приема, че подсъдимият е карал с превишена скорост на мокра настилка, което е довело до загуба на надзор. Безспорно е, че очевидецът Людмил Славов е ускорил, когато е видял, че ще бъде изпреварен. Това също е нарушаване на Закона за придвижване по пътищата,.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР