Върховният административен съд отхвърли жалбите на група физически лица и

...
Върховният административен съд отхвърли жалбите на група физически лица и
Коментари Харесай

ВАС отхвърли жалбите срещу ОВОС за строежа на магистралата Русе – Велико Търново

Върховният административен съд отхвърли жалбите на група физически лица и на съдружие „ Граждани за пътен надзор ” против Решение по оценка на въздействието върху околната среда на министъра на околната среда и водите, с което се одобрява изграждането на автомагистралата Русе – Велико Търново.

Решението на тричленния състав на Върховен административен съд по делото е дефинитивно и не предстои на касационно обжалване, защото автомагистралата е избрана като обект от национално значение със стратегическа значимост.

Върховните магистрати считат, че са голословни развитите от жалбоподателите съображения, че в процедурата по Оценка на въздействието върху околната среда не е прегледано и преценено вярно съществуващото положение на съставените елементи и факторите на околната среда и не е изработен аргументиран разбор на предстоящите въздействия.

В решението на съда се акцентира, че част първа от отчета за Оценка на въздействието върху околната среда съдържа в детайли изложение и разбор на съставените елементи и факторите на околната среда, които ще бъдат наранени в огромна степен от капиталовото предложение - атмосферен въздух и климатични фактори. Докладът съдържа и изложение на въздействието върху повърхностни и подземни води, земни глъбини, земи и почви, растителен и скотски свят, предпазени територии и чувствителни зони, боклуци, ландшафт.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР