Върховният административен съд осъди РИОСВ – Пловдив, да възстанови отчисления

...
Върховният административен съд осъди РИОСВ – Пловдив, да възстанови отчисления
Коментари Харесай

Сопот осъди РИОСВ за 224 000 лева

Върховният административен съд осъди Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив, да възвърне отчисления на община Сопот по Закона за ръководство на отпадъците за 2021 година Решението е дефинитивно.

Екоинспекцията би трябвало да заплати на общината 224 318 лева и 85 ст., както и разноски по делото в размер на 10 965 лева

Заместник-кметът Николай Новаков изясни, че отчисленията са за таксата за битови боклуци, които са поискани от Регионална инспекция за опазване на околната среда след решение на Общински съвет. След стимулирания отвод на екоинспекцията е заведено дело в Административния съд, който се произнася в нейна изгода. Върховен административен съд обаче го отхвърля.

„ Вероятно ще желаяме и лихвите за този близо 2-годишен интервал, които са в размер към 43 000 лева Така сумата става близо 270 000 лева и дружно с отчисленията за тази година наближава 600 000 лева “, уточни зам.-кметът.

Следващата седмица кметът на община Сопот Деян Дойнов може да пусне публичната поръчка за пазаруване на 12 подземни контейнери за разделно събиране на битови боклуци. Идеята е до 15 октомври да се слагат първите 6, а до Нова година – и останалите.

В Сопот към този момент има 6 инсталирани контейнери от този вид. Поставянето на новия вид контейнери усъвършенства градската среда и понижава дълготрайно разходната част за депониране на отпадъците, подсети зам.-кметът. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР