Върховната административна прокуратура сезира Главният инспекторат на Министерския съвет за

...
Върховната административна прокуратура сезира Главният инспекторат на Министерския съвет за
Коментари Харесай

ВАП сезира МС заради заповед на Надежда Йорданова

Върховната административна прокуратура сезира Главният инспекторат на Министерския съвет за инспекция, обвързвана с вероятно осъществено нарушаване от длъжностно лице от Министерство на правораздаването, по отношение на направен митинг.

От ВАП са изготвили митинг срещу заповед на министъра на правораздаването, издадена по Закона за нотариусите и нотариалната активност.

Според закона митингът се подава посредством органа, издал оспорвания акт, който е задължен в тридневен период от приключването на периодите за оборване от останалите лица да изпрати жалбата или митинга дружно със заверено копие от цялата кореспонденция по издаването на акта на съда, като уведомява подателя за това.

В прокуратурата са получени данни, от които е видно, че въпросните материали са изпратени от Министерството на правораздаването до съда след повече от три дни от постъпване на митинга в министерството.

В Административнопроцесуален кодекс е регламентиран състав на административно нарушаване и се ангажира административнонаказателната отговорност на длъжностно лице, което без уважителни аргументи не препрати навреме тъжба или митинг против административен акт на по-горестоящия административен орган или на съда.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР