Върховната административна прокуратура настоява пред Върховния административен съд за отмяна

...
Върховната административна прокуратура настоява пред Върховния административен съд за отмяна
Коментари Харесай

ВАП настоя за отмяна на скока при цената на природния газ

Върховната административна прокуратура упорства пред Върховния административен съд за анулация на решението на КЕВР за повишение цената на природния газ.

Това оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

Решението бе от 01.04.2017г. цената на природния газ да скочи с 29.6%.

ВАП обаче аргументира несъгласието си с протестираното решение с събитието, че съдът не е отчел неспазването на наредбата за контролиране на цените на природния газ.

По този метод са накърнени правата на участници в административното произвеждане, които като се изключи „ Булгаргаз “ ЕАД, показват противоречие с покачването на цените, описвано като „ шоково “ и „ гибелно “.

Припомняме, че с протестираното решение на КЕВР са одобрени цените, по които публичният снабдител продава природен газ до крайните доставчици и всички клиенти, присъединени към газопреносната мрежа и към мрежа ниско налягане.

„ Единствено „ Булгаргаз “ ЕАД не възразява против покачването на цената на природния газ, което е обяснимо за ВАП, защото в атакуваното решение на КЕВР е планувано през второто тримесечие на 2017г. клиентите на "Булгаргаз " ЕАД ще заплащат надлежно по 370.98 или по 363,26лева за 1000 куб. метра без данък, Данък добавена стойност и такса за транспорт (19,73 лв. за 1000 куб. м) “, показаха от прокуратурата.

ВАП стачкува пред Върховен административен съд решението на Апелативен съд София град като погрешно заради нарушаване на материалния закон, основни нарушавания на съдопроизводствените правила и недоказаност.

Искането е за анулация на постановеното правосъдно решение и вместо това постановяване на анулация на решение № Ц-5/31.03.2017 година на КЕВР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР