Върха на безобразията и хаоса в здравната система лъсна до

...
Върха на безобразията и хаоса в здравната система лъсна до
Коментари Харесай

Как да се нарича държава, в която оставят болни хора да мрат като псета на стълбите?!

Върха на безобразията и хаоса в здравната система лъсна до искра през вчерашния ден, когато пациенти от Инфекциозна болница в Пловдив са умряли, откакто са оставени на стълбите на болнично заведение с кислородни маски при прекачване сред отделения. Колко безмилостен и неморален човек би трябвало да си, че да оставиш безсилен пациент да почине като бездомно куче на стълбите?! Или пък да отказваш лекуване на тежко заболели хора, страдащи от инсулти, бъбречна непълнота, тежък диабет и други.Не това не се случва в някакъв актуален ГУЛАГ, нито пък във военновременни лазарети. А в българската сякаш "здравеопазваща " система, в 21 век, в страна - членуваща в Европейски Съюз и НАТО. Медиците, позволили това дали са полагали Хипократова клетва! Вече се колебая.

За убийството на пациентите в Пловдив, реализирано поради незаконната немарливост на виновните лица в бели престилки, алармираха фенове на NOVA в рубриката „ Моята новина”. Тепърва сякаш щели да проверяват това закононарушение, но отмъщение за опропастени животи не е известно да съществува.
Социалните мрежи гърмят от сигнали и тъжби на жители, на чиито близки и родственици е отказано лекуване и хоспитализиране в лечебни заведения, макар тежките им хронични болести. Хората си изясняват тези отводи като блян на управленията в здравните заведения да пазят леглата за коронавирус заразните. Според редица здравни специалисти обаче

кревати в лечебните заведения има, само че хаосът и суматохата са в по-голямо обилие.

Не е ясно за какво медицинските фрагменти основават такава суматоха и блъсканица за легловата база, щом годишно у нас до момента са се правели по над 2 милиона леглови настанявания, а от началото на март до момента поради вируса са били приети в болница под 10 хиляди души. Според някогашния здравен министър и ръководител на Центъра за отбрана на правата в опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров, сега са заети малко над 2 000 кревати за коронавирус заболели.„ Би трябвало да има към 5 хиляди свободни кревати единствено за коронавирус. Къде са тези кревати, за какво не са заети, за какво би трябвало да се разкриват нови? ", се почуди докторът преди дни в ефира на националното радио.

Простосмъртните заболели се чудят за какво им отхвърлят лекуване,

като да вземем за пример колежката ни Елена Дюлгерова, която живее в Костенец, чийто мъж е с диабет, бъбречна и сърдечна непълнота, както и с прекаран преди 4 година инсулт алармира във Facebook, че в болница "Света Анна " в София отхвърлят да одобряват мъжа й след втори инсулт. Ще си разреша да обогатя тази картина и с персоналните си прекарвания, тъй като в болничното заведение в Перник почти по същото време отхвърлиха да одобряват татко ми с очевидни признаци за инсулт, съгласно преценката на персоналната му лекарка и още 2-3-ма други доктори, с които организирах консултация по телефона. Е, като чуха, че е на 81 години го отпратиха за лекуване у дома с високо кръвно, изкривена уста и обиден диалект. А аз се апелирам на Бог да го опази, тъй като се оказа, че за него и такива пациенти като него опазване на здравето в страната няма. Не съм любителка на тайните теории, само че към този момент се чудя дали в действителност пък няма някаква негласна заповед възрастните хора да бъдат оставяни на самотек, без лекуване и грижи за тях! Драстичен е казусът, при който 52-годишна жена от Враца умря в резултат на погрешно лекуване... по телефона!?
Подобни случаи има десетки и всеки от тях илюстрира единствено и само какъв брой е калпава здравната ни система и по какъв начин в нея няма нито ред, нито организация, нито концепция за запазване на здравето на хората. И защо "основно конституционно право на гратис опазване на здравето " дрънкате, г-да политици? То от дълго време е сменено от пари и връзки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР