Върджин Хиперлууп“ (Virgin Hyperloop) на Ричард Брансън извърши първото пътническо

...
Върджин Хиперлууп“ (Virgin Hyperloop) на Ричард Брансън извърши първото пътническо
Коментари Харесай

Първо пътуване със свръхскоростната капсула Virgin Hyperloop е факт (ВИДЕО)

„ Върджин Хиперлууп “ (Virgin Hyperloop) на Ричард Брансън извърши първото пътническо пътешестване в света със супер високоскоростна капсулна система, главен тест за сигурност на технологиите, които той се надява да промени метода на превозване на хора и артикули.

Първият тест с хора на борда се организира в Лас Вегас, като се чака транспортната система да влезе в употреба до края на десетилетието, сподели изпълнителният шеф на компанията.

„ Това беше нашият Кити Хоук миг “, сподели Джош Гийгъл, съосновател и основен софтуерен шеф, пред „ Нешънал “ няколко часа след приключването на теста, базирайки се на дребното градче в Северна Каролина, където братята Райт направиха първия полет с мотор през 1903 година
Първите двама души, които се качиха на борда на хиперкапсулата, бяха Гийгъл и Сара Лучиан, шеф пътнически пътувания. Облечени в дънки и маратонки, те се изстреляха в 400-метрово пътешестване с оптималната скорост от 172 километра в час, съобщи БГНЕС.

„ Имах същинското наслаждение да видя по какъв начин историята се основава пред очите ми – да стана очевидец на реализирането на първия нов метод на всеобщ превоз от над 100 години “, сподели той.

„ Ние сме на крачка по-близо до навлизането в нова епоха на свръхбързо, стабилно придвижване на хора и артикули “, съобщи ръководителят на борда на шефовете на Virgin Hyperloop Султан бин Сулайем.
Въпреки че тестовият пробег не се приближи до обещаните 900 км/ч за необятно публикувана, икономична комерсиална приложимост, Гийгъл сподели, че пробата в неделя потвърждава, че системата е безвредна за хората.

Тестът идва месец, откакто Ройтерс за първи път заяви, че Virgin Hyperloop е избрал щата Западна Вирджиния, с цел да построи център за 500 милиона щатски $ и тестова писта, която да служи като полигон за технологията.

Компанията се стреми към узаконяване на сигурността до 2025 година и комерсиална употреба до 2030 година

Канадският Transpod и испанският Zeleros също се стремят да подобрят обичайните пътнически и товарни мрежи с сходна технология, която съгласно тях ще понижи времето за пътешестване, тапите и вредите върху околната среда, свързани с машините, задвижвани с нефт.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР