Въпросите за Каспийско море трябва да се решават само от

...
Въпросите за Каспийско море трябва да се решават само от
Коментари Харесай

Лавров: Неприемлива е намесата на извънрегионални сили по въпросите на Каспийско море

Въпросите за Каспийско море би трябвало да се вземат решение единствено от страните от района, външна интервенция е неприемлива. Това се споделя в публикацията на съветския външен министър Сергей Лавров „ Каспий е неповторим район на добросъседство “, оповестена в списание „ Международни каузи “, оповестяват съветски източници.

„ Ние изхождаме от предпоставката, че всички каспийски въпроси би трябвало да се вземат решение извънредно от петте крайбрежни страни (Русия, Азербайджан, Иран, Казахстан, Туркменистан) на основата на консенсус, като се заобикаля отрицателното влияние на извънрегионалните сили “, се споделя в публикацията. „ Петорката " няма да се огражда от външния свят, на първо място в икономическата сфера. В същото време ние сме единни с нашите сътрудници, че построената от нас позиция за недопустимостта на външна интервенция в нашите каузи остават непоклатими. "

Лавров добави, че е допустимо взаимоотношение с извънрегионални играчи по общо единодушие на " петорката " за решение на наболелите проблеми на Каспийско море, да вземем за пример взаимно с организациите от системата на Организация на обединените нации.

„ Русия се афишира за всестранно развиване на многостранно редовно съдействие в границите на „ Петорката “, за последователно институционализиране на този развой. Ние интензивно работим за разширение на връзките с нашите съседи в района във всички области “, съобщи още Лавров.

Ръководителят на съветското външно министерство също по този начин обърна внимание на обстоятелството, че „ основната задача е да се обезпечи рационално потребление на ресурсите, да се отбрани и резервира естествената среда на неповторим контейнер и да се обезпечи екологична и транспортна сигурност във водите на Каспийско море. море. "

„ Жизненоважните ползи за Русия са поддържането на мира, стабилността и сигурността в Каспийския район, неговото стабилно развиване, учредено на добросъседство, доверие и съдействие на крайбрежните страни, реализацията на икономическия, в това число директен, капацитет на Каспийско море. за взаимна полза на каспийските страни “, сподели Лавров.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР