Въпросите на президента Румен Радев към премиера Бойко Борисов дали

...
Въпросите на президента Румен Радев към премиера Бойко Борисов дали
Коментари Харесай

Ренета Инджова пита: Защо прокуратурата и европейските политици не чуват въпросите на президента

Въпросите на президента Румен Радев към премиера Бойко Борисов дали има общи бизнес ползи с Делян Пеевски от Движение за права и свободи и дали урежда публични поръчки в негова изгода трябваше да доведат до самосезиране на основния прокурор и инспекция. Това е безапелационната позиция на някогашния длъжностен министър председател Ренета Инджова.

В студиото на „ 120 минути” тя разяснява, че размяната на обвинявания би трябвало да прокънти и надалеч от територията на България.

„ Започва по света, по този начин се приказва, една интервенция, по която ще бъдат занулявани активи по сметки, ще бъдат променяни валутни съюзи, ще бъдат променяни финансови режими, ще има може би нов валутен или финансов режим, само че във всеки случай Европейски Съюз коя обстановка избира – да седи и да изчаква по какъв начин в структурата му проникват незаконни детайли или мафиотски въздействия и да ги излавят „ пъкъл хок”… Или е нужна една интервенция „ Чисти ръце”?”, запита Инджова.

В същото време, по думите й, непознатите посетители за европредседателство „ като на развлечение са пристигнали в тези 6 месеца” – въпреки „ в случай че се срещнат кортежът на Пеевски и кортежът на участниците в Съвета, не ви ли се коства, че може да побегнат и преди тези 6 месеца да са минали?”.

Ренета Инджова беше безапелационна: „ Ако се споделят такива неща от президента на републиката, той би трябвало да бъде поканен незабавно в НДК, с цел да каже какво е имал предвид”.

По думите й се приказва за общ бюджет и общо финансово министерство в общността, „ само че тук ни карат да се забавляваме с стандартните задявки вид „ Аз одобрявам този мъж и той харесва мене”, а когато си отидат в „ отвъдното” на други езици приказват други неща. Явно българската аудитория не е дорасла да гледа освен това от любовните жестове, всичко останало е „ Имате още малко работа”.

Тя беше безапелационна, че в случай че Радев загуби самодейността „ го чака погром” и „ клопките се залагат непрестанно, шантажите са непрекъснати”. Инджова прикани на днешния ден министър председателят да не приема прошката на българския народ: „ Именно от това, че българският народ пожела да има подобен министър председател го построи по метода, по който веднага го гледахме на тези дребни сценки”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР