Въпросът за създаване на международна резервна валута на основата на

...
Въпросът за създаване на международна резервна валута на основата на
Коментари Харесай

Путин: БРИКС разработва нова международна резервна валута

Въпросът за основаване на интернационална аварийна валута на основата на валутите на страните от БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и ЮАР) е в развой на разработка. Това съобщи съветският водач Владимир Путин в приветствието си към участниците в Бизнес форума на БРИКС, предава ТАСС .

„ Разработва се въпросът за основаване на интернационална аварийна валута въз основата на кошницата от валути на нашите страни “, съобщи той.

Президентът на Руската федерация добави, че съветските бизнес кръгове, в съгласуваност с бизнес общностите на страните от БРИКС, подхващат бързи стъпки за развиване на транспортната инфраструктура, възобновяване на логистичните направления и основаване на нови индустриални вериги. „ Бих желал да подчертая, че тактиката на Русия е непроменена: укрепвайки своя стопански, софтуерен и теоретичен капацитет, ние сме подготвени да работим намерено с всички добросъвестни сътрудници на правилата на ценене на ползите на другия, безусловното господство на интернационалното право и тъждество на страните и народите “, означи Путин.

Руският водач напомни, че на Международния стопански конгрес в Санкт Петербург към този момент е приказвал в детайли за проектите на Русия за по-нататъшно развиване на стопанската система и основаване на удобни условия за бизнес, в това число задграничен бизнес. „ Показателно е, че пристигналите в Санкт Петербург представители на задгранични компании и бизнесмени демонстрираха своята подготвеност да продължат да работят на съветския пазар, да се приспособяват към новите условия. И, несъмнено, ние ще им окажем нужното подпомагане “, увери президентът на Русия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР