Въпросът за изтеглянето или по-нататъшното присъствие на силите на НАТО

...
Въпросът за изтеглянето или по-нататъшното присъствие на силите на НАТО
Коментари Харесай

На 17 февруари НАТО обсъжда мисията си в Афганистан

Въпросът за изтеглянето или по-нататъшното наличие на силите на НАТО в Афганистан ще бъде прегледан на министерската среща на страните - членки на Aлианса. Форумът ще се организира на 17-18 февруари. Това заяви в неделя катарската телевизия " Ал Джазира ". Медията се базира на източник от НАТО.

Той добави, че " задачата на Алианса в Афганистан не се е трансформирала: НАТО ще продължи да поддържа афганистанските държавни сили в тяхната война против тероризма ".
 Пентагонът май ще преразглежда изтеглянето си от Афганистан
Пентагонът май ще преразглежда изтеглянето си от Афганистан

Решение на новата администрация в Белия дом

По-рано в неделя " Ройтерс " заяви, че задграничният боен контингент възнамерява да остане в Афганистан след края на април - крайният период, очакван в мирното съглашение за 2020 година сред Съединени американски щати и представители на радикалното придвижване " Талибани ". Пълното отдръпване на съдружниците до края на април няма да стане, защото изискванията на мирното съглашение не бяха изпълнени, отбелязва " Ройтерс ".
 Талибаните и Афганистан реализираха съглашение за договаряния
Талибаните и Афганистан реализираха съглашение за договаряния

Условията, които се състоят от 21 члена, са утвърдени от двете страни

На 29 февруари 2020 година предходната американска президентска администрация на Доналд Тръмп и талибаните подписаха Съгласно споразуменията Съединени американски щати, техните съдружници и обединението се всички войски от Афганистан в границите на 14 месеца.

От своя страна талибаните подсигуряват, че няма да употребяват територията на Афганистан за дейности, които съставляват опасност за сигурността на Съединени американски щати и техните съдружници.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР