Въпросът за доизграждането на газопровода Северен поток-2 ще зависи от

...
Въпросът за доизграждането на газопровода Северен поток-2 ще зависи от
Коментари Харесай

Берлин: Северен поток-2 зависи от действията на Русия по случая Навални

Въпросът за доизграждането на газопровода " Северен поток-2 " ще зависи от дейностите на Русия по случая с Алексей Навални. Това съобщи през днешния ден пред медии говорителката на немското държавно управление Улрике Демер.

Нямаме нова позиция по плана. Ще се консултираме с сътрудниците от Европейски Съюз и НАТО за съразмерна обща реакция и ще вземем решение съгласно съветските изказвания, означи Демер.

Също през днешния ден Дмитрий Песков, прессекретарят на съветския президент Владимир Путин, прикани западните страни да не политизират обстановката към плана " Северен поток-2 ", съобщи ТАСС.

" Що се касае до споменаването на газопровода, то несъмнено би трябвало да спрем да го загатваме в подтекста на каквато и да било политизация. Това е търговски план, който е в интерес както за Русия, по този начин и за страните от Европейския съюз, преди всичко за Германия ", сподели Песков пред публицисти

Той разяснява изказване на председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен във връзка със обстановката към хипотетичното отравяне на съветския опозиционер Алексей Навални.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР