Въпросът с оръжията е сложен. От който и аспект да

...
Въпросът с оръжията е сложен. От който и аспект да
Коментари Харесай

След Нинова и Гьоков с "нюансирана" позиция относно оръжейните доставки за Украйна

Въпросът с оръжията е комплициран. От който и аспект да го преглеждаме, ще има разнообразни отзиви по въпроса. За нас от Българска социалистическа партия директният експорт на оръжия е табу. Това съобщи общественият министър Георги Гьоков NOVA.

Според него в България би трябвало да се отговори на въпроса дали всички българи одобряват еднопосочно тематиката за изпращане на оръжие. По тази причина не е учудващо, че Българска социалистическа партия заема позиция срещу, защото има подобен сегмент в обществото.

Гьоков разяснява изказванието, че множеството съдружни сътрудници поддържат изпращането на оръжие на Украйна: " Ние имаме желязно съдружно съглашение, само че в него не е планувано събитието с Украйна”, добави той. Гьоков е вторият върховен функционер на Българска социалистическа партия, който стартира да внася нюанси в позицията за военна помощ за Украйна.

По време на съдружния съвет Корнелия Нинова, която е вицепремиер и министър на стопанската система, е подчертала пред сътрудниците си, че партията ѝ е срещу това България " директно да дава оръжия на Киев ". Така тя даде опорни точки, които от предходното " нито един патрон да не попадне в Украйна " еволюира до " нито един патрон да не попадне директно в Украйна ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР