Въпросът кой ще бъде следващият треньор на Анди Мъри бе

...
Въпросът кой ще бъде следващият треньор на Анди Мъри бе
Коментари Харесай

Неочакван обрат: Мъри отново ще работи с Иван Лендъл


Въпросът кой ще бъде идващият треньор на Анди Мъри бе една от най-обсъжданите тематики в мъжкия тур през последните седмици. През есента британецът се раздели с Джейми Делгадо, след което работи с Естебан Карил и Ян де Вит. След раздялата си с германеца директно след Australian Open един от някогашните треньори на Мъри – Дани Валверду, го придружи на шампионата в Ротердам в качеството си на краткотраен ментор.

След новината за края на партньорството на Мариан Вайда с Новак Джокович някои медии допуснаха, че словакът ще се причисли към щаба на Мъри. Сагата обаче закупи непредвиден поврат, като Стюарт Фрейзър от The Times заяви, че двукратният олимпийски първенец още веднъж е прибегнал до услугите на Иван Лендъл.

Това ще бъде третият интервал, в който Мъри и Лендъл ще работят дружно, като британецът реализира най-големите си триумфи точно под управлението на някогашния №1. Носителят на осем трофеи от Големия шлем се причисли към екипа на Мъри през 2012 година, като с негова помощ роденият в Глазгоу тенисист стигна до първите си два „мейджър“ трофея – на US open през 2012 година и на Уимбълдън през 2013 година, както и до Олимпийското злато на Игрите в Лондон. С триумфа си в Ню Йорк Мъри стана едвам вторият състезател след Лендъл в историята на Откритата епоха, който губи първите си четири финала на Големия шлем, преди да завоюва петия.

Мъри и Лендъл прекратиха партньорството си през март 2014 година, само че през юни 2016 година още веднъж започнаха да работят дружно. Резултатите не закъсняха – Мъри завоюва втория си трофей на Уимбълдън и нова олимпийска купа, след което победи на Финалите след победа над Новак Джокович и приключи годината като №1 в света.

Мъри, който сега е №84 в международната класация, неотдавна показа, че е удовлетворен от напредъка, който означи от началото на предишния сезон, само че се надява да усъвършенства резултатите си на шампионатите от Големия шлем, като евентуално това е главната причина за избора на Лендъл. Очаква се двамата да стартират взаимна подготовка след Мастърса в Маями, като техен главен приоритет ще бъде Уимбълдън.

В началото на февруари Мъри разкри, че ще пропусне сезона на клей, с цел да понижи риска от травми и да може да се приготви по-добре за шампионатите на трева.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР