„Въпреки всичко, което се случва, дори няколко дена преди да

...
„Въпреки всичко, което се случва, дори няколко дена преди да
Коментари Харесай

Гешев: Спецпрокуратурата беше закрита, заради притесни хора с голям финансов ресурс

„ Въпреки всичко, което се случва, даже няколко дни преди да престанат да съществуват, спецпрокуратурата и спецсъдилищата не престават да работят и получават поздравления от сътрудниците ни от Европа. Тези структури бяха закрити, тъй като тормозиха хора с доста огромен финансов запас и лица от публичния живот. Те бяха закрити, тъй като правят своята работа “. Това сподели основният прокурор Иван Гешев по време на взаимен брифинг с ръководителите на двете профилирани прокуратури на тематика: „ Закриването на спецправосъдието в България “.
„ Благодаря на сътрудниците си от профилираните структури, които през тези повече от 10 години направиха доста за България и българските жители по линия на битката с проведена престъпност и корупцията. Успехите на спецструктурите не са празни думи, а справедлива статистика, с която всеки може да се запознае. Тези безспорни триумфи бяха реализирани макар морално остарелия Наказателен кодекс, макар формалистричния Наказателно-процесуален кодекс, макар съпротивата на доста институции ", сподели още Гешев.
По думите му никой не е очаквал да бъдат толкоз ефикасни.
„ Последиците, които най-вероятно предстоят, няма да се дължат на българската правосъдна власт и в частност на българската прокуратура. Проблемите, които към този момент настъпват, ще бъдат за сметка на тези, които направиха това нещо (да бъдат закрити). Въпросите оттук насетне би трябвало да бъдат задаване не на прокуратурата и правосъдната власт, а на българските политици ", акцентира Гешев. И добави: "Предвиждам, че резултатът от закриването на тези структури всъщност, ще има последствията на прошка за огромна част от тези 800 правосъдни производства, които са "висящи ", евентуално и за правосъдните процеси “.
„ Ще изтъквам арбитър Ушев – „ тези структури бяха благосъстояние за страната. Тази цена, която ще платят българските жители, е с всеки идващ случай на телефонна машинация, със идващия погубен и изнудван наш прочут, който е страдал от разпространители на дрога “, заключи Гешев.
„ Това, което мога да обещая на българските жители, е че прокуратурата, която е една от дребното останали постоянни институции, ще направи всичко допустимо да избави тези досъдебни производства и да продължи да работи против проведената престъпност, корупцията и всевъзможен различен тип престъпност, които досега бяха от подготвеност на Специализираният съд и Специализираната прокуратура ", добави той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР