Въпреки всички проблеми и затруднения в много области на живота

...
Въпреки всички проблеми и затруднения в много области на живота
Коментари Харесай

Защо хората с аутизъм са по-добри в математиката?

Въпреки всички проблеми и усложнения в доста области на живота аутизмът прави някои задания по-лесни, а в някои случаи, като математическите и логическите задания, даже доста по-лесни. Ново проучване, извършено от италиански психолог сподели, че съществува действителна връзка сред систематичното мислене и математическите качества. И това оказва помощ да се изясни за какво хора, които страдат от аутизъм имат огромен капацитет за математика.

Общо казано, нашите мозъци имат два разнообразни метода за разрешаването на дадена алтернатива. Ние или идентифицираме връзките сред другите категории и използваме това, с цел да предскажем резултат или да извлечем умозаключение. Или, при втория метод, ние просто използваме доста и разнородни обществени функционалности, с цел да реализираме същото. Систематичните и съчувствените трендове имат своите плюсове и минуси и в действителността ние рядко ги използваме изцяло изолирано една от друга. Но хората имат своите желания, заложени или развити.

Понякога те се дължат на заучени и добити реакции, а от време на време се дължат на характерни неврологични пътища за обработка на информацията. Аспектът на математиката и логиката, който касае разрешаването на задания изисква повече запаси от систематичния метод. “Може да се помогнем на хората, които се борят с математиката като ги окуражаваме да играят и да се занимават с неща, които развиват тяхното наслаждение от систематизирането ”, разяснява доктор Бресан.

Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР