Въпреки твърденията, че сме залети от фалшиви новини, американски учени

...
Въпреки твърденията, че сме залети от фалшиви новини, американски учени
Коментари Харесай

Хората лъжат веднъж или два пъти дневно

Въпреки изказванията, че сме залети от подправени вести, американски учени откриха, че хроничните лъжци са необичайност , заяви Юнайтед прес интеренешънъл.

Повечето хора не лъжат, или в случай че го вършат, е един път или два пъти на ден , настояват учени от университета на Алабама в Бърмингам.

Закоравелите лъжци са доста малко, увери ръководителят на проучването Тимъти Ливайн. Около 1 % споделят повече от 15 неистини всеки ден.

Повечето предходни проучвания се стопират на съответен миг във времето, до момента в който екипът на Ливайн наблюдава какво приказват 630 участници три месеца . Те си водят дневници на лъжите и се оказва, че общо са изрекли 116 336.

Три четвърти от доброволците били непрекъснато почтени. Около шест % изличали повече от шест неистини на ден. Именно на тях се пада главният % лъжи в проучването.

Учените откриха също, че хората имат положителни и неприятни дни, в които са по-честни или мамят повече. Преобладаващият брой участници не са лъгали, в случай че не са имали причина.

" Хората са преобладаващо почтени и множеството имат вяра на другите. Измамата е по-скоро изключение, в сравнение с продължителен проблем ", твърди Ливайн в прес рилийз.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР