Въпреки разхлабването на противоепидемичните мерки, остава в сила забраната за

...
Въпреки разхлабването на противоепидемичните мерки, остава в сила забраната за
Коментари Харесай

Сватбеният бранш иска спешна отмяна на ограниченията

Въпреки разхлабването на противоепидемичните ограничения, остава в действие възбраната за сватби, кръщенета и погребения с повече от 15 присъстващи. Сватбеният отрасъл желае незабавна анулация на рестриктивните мерки, които дефинира като " нелогични ".

Рая и Теодор би трябвало да се оженят след по-малко от 10 дни.

„ В последните 3-4 седмици всички индикации посочваха, че най евентуално нашето събитие ще успее да се състои. Ние можем да се съберем със същите тези 120 индивида, които ще участват на нашата женитба, в заведение, само че е парадоксално, че не можем да създадем женитба ", сподели Рая Петкова

" Изобщо не сме съгласни, намираме го за доста нелогично “, добави Теодор.

В сходна обстановка са и Деляна и бъдещия й брачен партньор.

„ Има посетители и не от София, даже има такива от чужбина, които се бяха организирали с PCR тест, с цел да могат да дойдат “, изясни Деляна Дочева.

Сватбените организации към този момент оферират условия, при които младоженците не държат неустойки, в случай че тържеството не се състои поради форсмажорни условия.

„ Поръчват се да вземем за пример цветя, които идват от по-рано, храна също идва по-рано. Тези неща, един път поръчани, по-късно няма какво да ги създадем - плащаме ги и това е “, добави Деляна Дочева.

Три асоциации от сватбения отрасъл излязоха с отворено писмо до здравния министър. Фотографи, видеоператори, флористи и сватбени диджеи упорстват за незабавна анулация на възбраната.

„ Нашият отрасъл на практика не действа и не работи от началото на противоепидемичната конюнктура март месец. Не е получил безусловно никакви обезщетения, тъй като представляваме в главната си част самоосигуряващи се лица “, сподели Петър Делийски.

Ако не бъдат чути настояванията им, от сватбения отрасъл готвят митинг още в първия работен ден.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР