Въпреки подписаните законови промени вчера, днес майките на деца с

...
Въпреки подписаните законови промени вчера, днес майките на деца с
Коментари Харесай

Майките: Системата ни УБИВА всички - отговорност на Бойко Борисов

Въпреки подписаните законови промени през вчерашния ден, през днешния ден майките на деца с увреждания са още веднъж на улицата. Този път митингът е под надпис " Системата ни УБИВА всички - отговорност на Бойко Борисов ".
Родители на деца с увреждания излязоха на нов народен митинг. Въпреки подписаните законови промени през вчерашния ден, през днешния ден те са още веднъж на улицата. Този път митингът е под надпис " Системата ни УБИВА всички - отговорност на Бойко Борисов ". Родителите на деца с увреждания не престават да желаят среща с премиера.

Майките имат желание да продължат с акциите и митингите до момента в който Народното събрание не одобри двата закона за хората с увреждания и за персоналната помощ. Очакванията са това да стане в средата на декември. Въпреки набелязаните периоди за приемането на новите закони за персоналната помощ и за хората с увреждания от придвижването " Системата ни убива " не престават с митингите до приемане на текстовете.

За на следващия ден е планувано съвещание на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания, на което още веднъж ще бъде разискван оспорваният досега проектозакон за хората с увреждания.

Във Фейбук страницата на митинга е насочен зов министър председателят Бойко Борисов да излезе и да изясни за какво законите към момента не са признати. Призивът към него е да спре да опълчва " жители против жители ". Според майките министър председателят отхвърля опитите за промяна през последните 10 години и избира да се оправя с всеки систематичен проблем като " раздава пари на калпак ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР