Въпреки острите критики в страната и от чужбина, канцлерът на

...
Въпреки острите критики в страната и от чужбина, канцлерът на
Коментари Харесай

Нехамер защити решението си да наложи вето на България в Шенген

Въпреки острите рецензии в страната и от чужбина, канцлерът на Австрия Карл Нехамер отбрани наложеното от страната му несъгласие против приемането на България и Румъния в Шенгенското пространство. Според него, в други страни от Европейски Съюз няма задоволително напън против нерегистрираното прекосяване на границите от мигранти.

В изявление за австрийската телевизия ORF Нехамер изрази позицията, че огромна част от нерегистрираните мигранти, намиращи се в Австрия са пристигнали от Румъния и България. Това австрийските управляващи знаят от разпитите на нерегистрираните лица и от данните от техните мобилни телефони. Румъния и България имат други числа.

За да действа Шенген, трябват здрави външни граници, което разрешава последователно унищожаване на вътрешните. Това от дълго време не работи, Германия стартира да управлява границите с Австрия, ние започнахме да направляваме границите към Унгария и Словения, Германия управлява границите към Чехия, Чехия – към Словакия, което значи, че тук имаме проблем и до момента в който не го решим, не можем да приказваме за разширение, споделя канцлерът.

И добавя:
Съществува проблем сред България и Турция, българите сами признават, че това е огромна тематика. На границата сред България и Турция убиват служители на реда, това са доста съществени обстановки, по този начин както има трагични подиуми на границата сред Унгария и Сърбия.
Карл Нехамер, канцлер на Австрия

За по-добра защита Австрия започва обща полицейска интервенция с Унгария, за която подготвителните дейности текат от месеци, като по този метод ще бъде оказана помощ на Унгария.

„ Точно по този начин желаеме да помогнем и на България и Румъния. Много значимо е за мен да кажа, че това не е еднопосочна улица, че няма просто едно „ не “, българите към този момент помолиха за помощ, ние ще ги подкрепим и тъкмо по този начин ще постъпим и с Румъния “, разяснява Нехамер.

Според него е допустимо ветото да бъде вдигнато едвам когато граничният надзор в България и Румъния бъде усъвършенстван.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР