Въпреки опитите за озаптяване на цените на петрола от страна

...
Въпреки опитите за озаптяване на цените на петрола от страна
Коментари Харесай

Въпреки отварянето на американските резерви петролът надхвърли 110 долара

Въпреки опитите за озаптяване на цените на петрола от страна на Съединени американски щати и други огромни стопански системи в сряда „ черното злато “ доближи 9-годишен връх. Преминаването на психическата граница от 110 $ за барел бе премината поради терзанията на вложителите от въздействието на нападателните стопански наказания против Русия, предава Reuters.

Към 9:30 ч. българско време европейският нефт вид Брент нараства със 7.05% до 112.40 $ за барел, до момента в който американският лек недопечен нефт (WTI) – със 7.04% до 110.70 $ за нефт. Това се случва за първи път от септември 2013 година насам и часове, откакто Съединени американски щати и останалите стопански системи взеха решение да освободят 60 млн. барела от своите запаси. Целта им е овладеят нарастването на цените и възходящия инфлационен напън.

Смятаме, че към момента има място цените на петрола да продължат да се повишават “, сподели Карлос Казанова, старши икономист за Азия в UBP в Хонконг. „ Прекалено огромна част зависи от политически фактори “.

При последното стягане на рестриктивните мерки по отношение на Москва Съединените щати не разрешиха съветските полети, употребяващи американското въздушно пространство, след сходни дейности на Европейския съюз и Канада.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи възбраната по време на обичайна си тирада The State of The Union, в която сподели още, че съветският президент Владимир Путин ще „ заплаща дълготрайно висока цена “ за нашествието в Украйна.

Най-широкият показател на азиатско-тихоокеанските акции на MSCI отвън Япония падна с 0.56%, а китайският показател на сините чипове CSI300 - с 1.12%. Японският Nikkei падна с 1.68%.

Конфликтът Русия – Украйна евентуално ще продължи да господства на пазарите в обозримо бъдеще “, споделиха анализатори на ING в записка. „ Подкрепата за започване на процеса на участие в Европейски Съюз за Украйна демонстрира единството на поддръжката за Украйна от Западна Европа, само че е малко евентуално да помогне за усмиряване на напрежението “.

Във вторник показателите американските показатели S&P 500 и Nasdaq Composite затвориха с към 1.6% по-ниско, до момента в който Dow Jones Industrial Average се намали с близо 1.8%.

Глобалните наказания против Русия накараха редица огромни компании да разгласят прекъсване или излизане от бизнеса си в страната.

Exxon Mobil съобщи във вторник, че ще напусне интервенциите си в Русия, в това число находищата за рандеман на нефт, след сходни решения на английските петролни колоси BP PLC и Shell и норвежката Equinor ASA.

На валутния пазар доларът се увеличи с 1.88% по отношение на рублата до 107.01, откакто доближи рекордния връх от 117 във вторник.

Междувременно Руската централна банка остави търговията на фондовия пазар на Московската борса спряна за трети следващ ден в сряда от опасения за внезапни разпродажби. Все отново тя съобщи, че ще разреши стеснен набор от интервенции за първи път тази седмица.

Междувременно Руската централна банка забрани и заплащането на ваучър на задграничните притежатели на облигации в рубли. Банката не прецизира какъв брой дълго ще продължи възбраната.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР