Въпреки неголемия успех на Samsung, визията за сгъваеми телефони все

...
Въпреки неголемия успех на Samsung, визията за сгъваеми телефони все
Коментари Харесай

Патент на OPPO за сгъваем телефон загатна за изскачаща камера и по-малко лайсни

Въпреки неголемия триумф на Samsung, визията за сгъваеми телефони към момента е жива. Не за всички, само че има хора, които имат вяра в нея. Все още няма консенсус дали преимуществата са повече от минусите.

Последният патент на китайците от OPPO ни демонстрира идната стъпка. Тяхната концепция е за устройство, което се сгъва на открито. Те, дружно с Vivo, ще останат в историята като най-големите радетели на сгъваемата техника.



При този метод на сгъването камерата остава откъм гърба, в случай че е общоприета. Видяхме няколко хрумвания за решение на този проблем през последните месеци. Нека обаче да забележим какво съдържа последният патент на OPPO.

Камерата ще изскача от корпуса, с цел да може да се употребява в сгънато състояние. Това е подобаващ ход и по повод намаляването на лайсните по корпуса. Камерата е необятна, а на чертежите се вижда, че най-вероятно ще има две камери и един датчик / мълния.



Важно е да се означи, че един патент не значи, че има действителен работещ артикул. Все отново OPPO демонстрираха сгъваем телефон, който в действителност не демонстрираха кой знае какъв брой доста, на MWC. Беше изработен аналог сред него и Huawei Mate X. Реално би трябвало да трансформират камерата и може би ще се получи? Ще следим тематиката от близко.
Бихте ли си купили сгъваем телефон или таблет? Смятате ли, че това носи някаква действителна изгода за потребителите?
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР