Въпреки масовите инфекции Дания отменя почти всички ограничения. Отпадат маските,

...
Въпреки масовите инфекции Дания отменя почти всички ограничения. Отпадат маските,
Коментари Харесай

В Дания свалят маските, падат почти всички ограничения


Въпреки всеобщите инфекции Дания анулира съвсем всички ограничавания. Отпадат маските, документите и съкратеното работно време на заведенията. Министър-председателката Фредериксен сподели, че сериозната фаза е отминала.

Въпреки рекордния брой инфекции Дания смъква съвсем всички ограничавания против ковид. От началото на февруари остават в действие единствено някои малобройни правила за влизане в страната. Отпада задължението за носене на защитни маски, а хората към този момент няма да са длъжни да демонстрират документи, че са имунизирани, преболедували или тествани.

От началото на февруари са към този момент позволени и всеобщите мероприятия, в това число визитите на питейни заведения и нощни заведения. Дания е първата страна в Европейски Съюз, която счита да премине през вълната от Омикрон съвсем без ограничавания.

Отмина сериозната фаза
Редакцията предлага
" Вече преминахме през сериозната фаза “, съобщи министър-председателката Мете Фредериксен. Тя счита, че сега е по-важно да се следи какъв брой от инфектираните прекарват тежки форми на Ковид-19. Фредериксен твърди, че възходящата наклонност в инфекциите е към този момент пречупена, а по-леките форми на болест с Омикрон, както и високият брой на имунизираните в страната разрешавали анулацията на забележителна част от рестриктивните мерки. Според държавното управление в Копенхаген Ковид-19 към този момент не съставлява „ сериозна опасност за обществото “.

Датчаните започнаха сходни дейности и през септември предходната година, когато те анулираха рестриктивните мерки, само че.

Днес шестмилионна Дания има релативно огромен брой нови инфекции, дължащи се на разновидността Омикрон, само че лечебните заведения и изключително интензивните отделения не са по този начин мощно натоварени, както се очакваше в началото.

Само в лечебните заведения и старческите домове остава в действие условието посетителите да носят защитни маски и да демонстрират документи за имунизация - за да се защищават болните и възрастни хора от инфекции.

Ограничения при влизане в страната

За интервал от четири седмици остават в действие някои ограничавания за влизане в страна, които се отнасят най-вече за неимунизираните. Ваксинирани и преболедували към този момент няма да демонстрират спомагателен отрицателен тест, само че жителите от Европейски Съюз и Шенгенското пространство, които нямат документ, че са имунизирани или преболедували, ще би трябвало да си вършат прелиминарен тест или в границите на 24 часа след влизането в страната.

В Европейски Съюз също влизат нови правила от 1 февруари. Сертификатът за двукратна имунизация против ковид към този момент ще важи единствено 9 месеца. Който не желае по-късно да бъде приравнен с неимунизираните, ще би трябвало да си сложи бустерна доза.

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР