Въпреки дъждовното време туристите в Рим се наслаждават на великденските

...
Въпреки дъждовното време туристите в Рим се наслаждават на великденските
Коментари Харесай

Преди Великден: Засилено наблюдение и проверки в Рим и Ватикана

Въпреки дъждовното време туристите в Рим се любуват на великденските празници, както нормално. Но след терористичната офанзива в Москва Италия увеличи равнището на сигурност.

От вътрешното министерство оповестиха, че ще бъдат засилени наблюдението и инспекциите, като изключително внимание ще се обърне на местата, където се събират доста хора. Допълнителни ограничения са въведени в Рим от Разпети петък до Великден.

От 7 октомври италианското държавно управление е експулсирало от страната към 50 души, за които се твърди, че имат връзки с терористични организации. Няколко региона на Рим бяха наранени от засилени ограничения за сигурност като места за поклонение, в това число синагоги. Туристите обаче не наподобяват изключително обезпокоени.
Хубава почивка, както бяхме възнамерявали. Нещата се получиха, няма никакъв резултат върху нас от терористи или от войните, които бушуват в света. Почивката ни върви доста добре.
Флориан – екскурзиант от Германия

Във Ватикана, където се организират всички съществени тържества за Възкресение Христово, са въведени спомагателни полицейски инспекции. Местните поданици не са изключително обезпокоени. По-фокусирани са върху вероятността за ескалация на войната в Украйна и възможното замесване на Европа в нея.

„ Потенциалната ескалация и на двата спора е доста по-тревожна и е водеща тематика за диалог измежду по-младите хора. Това ни тревожи най-вече “, споделя млада жена.

„ Притеснен съм доста от възможна ескалация на войната в Украйна и в Близкия изток. За Рим тероризмът не представлявал опасност в последните няколко години “, споделя различен жител.

В допълнение към националните ограничения, полицията следи интернет, с цел да засече превантивно съмнителна активност, която би могла да съставлява опасност за сигурността на Италия.

 

Джорджа Орланди – Euronews, Рим
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР