С новия пакет американска помощ за Украйна, Израел и Тайван

...
С новия пакет американска помощ за Украйна, Израел и Тайван
Коментари Харесай

US медии: Малко вероятна е конфискация на руски държавни активи в САЩ

С новия пакет американска помощ за Украйна, Израел и Тайван бяха гласувани и нови пълномощия за конфискуване на съветски държавни активи в Съединени американски щати, само че съгласно медии в Съединени американски щати е малко евентуално да се стигне до конфискация.

Въпреки опцията 5 милиарда $ съветски активи, които се намират  в Съединени американски щати да отидат  за Украйна, това е малко евентуално да се случи без утвърждението на G-7  и на Европейския съюз написа авторитетното американско издание The Hill. 

В тази връзка се загатва и обява на Wall Street Journal, в която се споделя, че Германия не е съгласна да се изземат съветските активи в този момент, а по-късно да бъдат употребявани за напън към Русия, за да  отстъпи част от украинските територии, които е завзела.

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова декларира, че " съветските активи не би трябвало да бъдат докосвани, в противоположен случай ще има недопечен отговор на тази западна кражба ". 

" Русия не заменя имущество за територия. Ние не търгуваме с родината си “, споделя Захарова.

След съветското навлизане в Украйна Съединени американски щати и техните съдружници замразиха към 300 милиарда $ съветски задгранични активи. От тях близо 5 милиарда $ се намират в Съединени американски щати.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР