Въпреки че ние всички живеем под един и същ кармичен

...
Въпреки че ние всички живеем под един и същ кармичен
Коментари Харесай

Колкото повече стъпките ти през живота олекват, толкова по-леко ще е теглото на твоята карма ♥ Мартин ШУЛМАН

„ Въпреки че ние всички живеем под еднакъв кармичен закон, всеки от нас е застанал на друго ходило от стълбата на съвършенството “, споделя Мартин Шулман в книгата си „ Кармична астрология “. За законите на кармата, свободната воля и уроците, по този начин самостоятелни за всеки от нас, назаем от високо цененото в астрологичните среди и школи управление на Мартин Шулман. 

(The Night of Enitharmon's Joy, 1795, William Blake (1757-1827)

♥ Законът на кармата 

Сър Исак Нютон един път написал, че „ на всяко деяние дава отговор равно по мощ противопоставяне “. Великият преподавател Буда ни учи, че „ Вие сте това, което мислите, трансформирали се в това, което сте мислили “. По създание и двете изказвания споделят едно и също - това че всяка причина си има разследване.

Точно в това се заключава Законът на Кармата.

Всяка мисъл, която имате, се запечатва в субстанцията на вселенската материя, с цел да се прояви в последна сметка като разследване във физическия свят. Понякога следствието може да се случи скоро след първопричината, тогава можем ясно да осъзнаем по какъв начин мисълта и следствието са тясно свързани, съвсем като да хвърлиш камък в езерото и да наблюдаваш вълничките, които се образуват към него. Но в други случаи следствията произтичат години след повода и става по-трудно да се разбере връзката сред двете. И въпреки всичко постоянно един сезон следва различен. Винаги лятото следва пролетта. Винаги десният крайник следва левия. Никога човек не може да отиде някъде без да се завърне от някъде.

Всеки ден е порастването на предходния, както и днешният ден изсмуква соковете на утрешното дърво. Всяка мисъл е израстване на мисълта, която я предхожда, както и всеки живот е още един концентричен кръг в дървото на безконечния живот. Във всяко олицетворение, каквото и да правиш, където и да вървиш, каквото и да мислиш, всичко, което правиш, е среща със самия теб! И всеки витален опит би трябвало да ти помогне да усъвършенстваш този Аз, непрекъснато еволюирайки към по-съвършено изложение на твоята душа.

Такъв е Законът на Кармата.

От Библията са ни завещани думите: „ Не се самозалъгвай, Бог не е опозорен... Каквото посееш, такова ще пожънеш “. Тези, които се смеят, би трябвало да се научат да плачат, тъй че тези, които плачат, да могат да се смеят. С всяка сълза и усмивка, с които се приближаваш към срещата със себе си, нова карма се основава за твоето бъдеще.

Душата непрекъснато уголемява своето схващане чрез обсега от прекарвания, до момента в който престане да бъде належащо да се преражда във физическо тяло. Преди раждането душата ти избира душите, които ще бъдат нейни родители. Това дефинира веруюто, посредством което ще живееш. Тя избира обкръжението, в което ще се родиш и издигнеш и най-после програмира поредно всички витални опитности, през които ще преминеш, в това число всяка задънена уличка, в която ще се забиеш, до момента в който търсиш пътеката на истината.

Колкото повече стъпките ти през живота олекват, толкоз по-леко ще е тежестта на твоята карма. Все отново този развой на среща със себе си не би трябвало да се насилва, защото, в случай че човек стои на пръсти, е неустойчив.

Човек непрекъснато търси пътя си към дома и дефинира своето благополучие посредством убедеността си, че крачи по този път. Където и да върви човек, той се връща вкъщи си и неговите кармични уроци са пътната му карта дружно със знаците за стоп, затруднение и отклоняване, които би трябвало да преодолее, с цел да докара душата си до положение на съвършенство, където тя още веднъж ще стане едно цяло с чистия дух.

♥ Живот под кармичен закон 

В своята книга „ Казано от Йогананда “, великият мистик изяснява прераждането и кармата с тези думи:

„ Учителю, аз осъзнавам единствено настоящия си живот. Защо нямам съзнателни мемоари от предходни въплъщения и никакви по-нататъшни познания за бъдещето битие ", попитал един възпитаник.

Учителят дал отговор: „ Животът е като голяма верига в божествения океан. Когато част от веригата е издърпана над водите, ти виждаш единствено тази дребна част. Началото и краят са скрити. В това олицетворение ти виждаш единствено една частица от веригата на живота - предишното и бъдещето, въпреки и невидими, остават в дълбините на божественото. Бог разкрива своите секрети единствено на тези, които са в естетика с него.

Въпреки че множеството от нас нямат умишлен спомен от минали животи, ние освен изживяваме следствията от всичко, което сме предизвикали в тях, само че и самите аргументи са тези, които вършат по този начин, че да се раждаме неравни!

Не би трябвало да объркваме вярата, че „ всички хора са основани равни “ с мисълта, че „ всички хора се раждат равни “. Знаем, че дете, което се ражда с присъщ недостатък, не може да чака същия метод на живот или същите благоприятни условия като едно обикновено дете. Дете, родено в гето, не може да чака същите прекарвания като дете, родено в имение. Докато ние знаем сигурно, че схващането „ всички хора са основани равни “ е правилно дотолкоз, що се отнася до индивида като духовна същина в неговото автентично създание, то това, което той прави с това тъждество от тук нататък, придвижвайки се от живот в живот е изцяло негов личен избор и свободна воля. Естествено, това което той прави ще дефинира равнищата, които душата му доближава.

Два разнообразни индивида се изправят против едни и същи събития или условия като се държат различно; единият заобикаля от събитието, а другият се оправя с това и по този начин се издига до своите най-високи кармични качества. Първият субект би трябвало да повтори събитието още веднъж и още веднъж, до момента в който вторият субект е подготвен да премине.към новите уроци. С течение на дните, които минават в месеци, години и животи, вторият субект ще се издигне до по-високите равнища на своята карма по-бързо, до момента в който първият субект би могъл доста елементарно да се заеме въпреки всичко с главните, първоначални кармични уроци за вечността на живота.

Това, което е положително за гъската, не постоянно е положително за гъсока. Докато твоите очи бродят по зелените площи на съседския двор, Бог се усмихва и споделя: „ Не, аз имам нещо по-добро за теб, макар че ти няма да го откриеш, в случай че се опитваш да усъвършенстваш уроците на своя комшия “. 

Въпреки че ние всички живеем под еднакъв кармичен закон, всеки от нас е застанал на друго ходило от стълбата на съвършенството. Всяка стъпка е друга фаза на растежа, най-важната от които е тази, която ще предприемем. Но постоянно това ще бъде по отношение на всички стъпки, които към този момент сме подхванали, с цел да стигнем равнището, на което сме сега. Всяка от стъпките за нас е минало олицетворение и във всеки живот се убеждаваме, че всички съставни елементи на стълбата зад нас са постоянни. По-опасно е да се изкачваме по разтърсена стълба, в сравнение с да се борим на по-ниските стъпала, до момента в който ги стабилизираме.

От: „ Кармична астрология “, Мартин Шулман, изд. Аратрон 
Картина: The Night of Enitharmon's Joy, 1795, William Blake (1757-1827), London, en.wikipedia.org

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР