Въпреки че ледените висулки могат да изглеждат като изкусителни естествени

...
Въпреки че ледените висулки могат да изглеждат като изкусителни естествени
Коментари Харесай

Не, ледените висулки не стават за ядене - вижте какво има в тях

Въпреки че ледените висулки могат да наподобяват като изкусителни естествени ледени близалки най-малко за децата, метеоролог предизвестява, че това, което е вътре в тях, може да бъде много смъртоносно. Кейти Никалау разгласява видеоклип в обществените мрежи в отговор на консуматор, забелязан да хруска лед, предава БГНЕС.
„ Моля ви, не правете това “, предизвестява тя, „ аз съм метеоролог, би трябвало да знам. “
Тя изясни, че се образуват ледени висулки, когато водата изтича от покрива ви и по-късно замръзва. Тази вода улавя всичко, което се задържа на върха на къщата ви, преди да се втвърди в ледени пръчки.
„ Знаете ли какво още има на покрива ви? Птиче " в случай че ", доста “, изяснява Кейти. „ Ядете " в случай че. “
Видеото на Кейти събра милиони гледания в обществените мрежи. Тя сподели за Yahoo Life, че е решила да сътвори клипа в TikTok, откакто е видяла хора, които ядат ледени висулки, отчупвайки ги от покриви, водосточно тръби и ауспуси на коли.
„ За да може водата да се кондензира и да образува дъжд или сняг, тя се нуждае от ядра за кондензация в облака “, сподели тя, „ това е изтънчен термин за парче нечистотия, сол, въглерод или прахуляк. “ Това значи, че ледените висулки от покриви могат да съдържат катран, олово или птиче " в случай че ", а тези от ауспусите на автомобила могат да бъдат цялостни със замърсители.
През 2016 година учени от Канада откриха, че висулките от замразена вода попиват токсичното замърсяване от ауспусите на автомобила, което може да бъде канцерогенно. Само след един час престой на Земята, снегът е поел задоволително от постоянно срещаните замърсители, че да може да „ повлияе на човешкото здраве “ - даже и да не решите да го поставите в устата си.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР