Въпреки, че кабинетът на щатския президент Джо Байдън планира серия

...
Въпреки, че кабинетът на щатския президент Джо Байдън планира серия
Коментари Харесай

Цената на петрола се окажа по-важна от мира в Украйна

Въпреки, че кабинетът на щатския президент Джо Байдън възнамерява серия от тежки наказания против Русия, в случай че страната пристъпи към навлизане в Украйна, санкциониране на съветския енергиен бизнес наподобява няма да има, защото сходен ход би блъснал международната стопанска система и цените на горивата на локалния пазар, предава CNN, базирайки се на трима източници от властта.

" Опитваме се да го създадем по подобен метод, че да имаме лист с разновидности. Няма да създадем всичко от този лист едновременно ", показва един от източниците. " Енергийните наказания са по-екстремна опция, в случай че се наложи. Не виждам тя да бъде в първия транш (от санкции). Човек постоянно желае да държи асо в ръкава си. ", споделя източникът.

Запитани за коментар от Съвета за национална сигурност на Белия дом показват на CNN мненията, направени от съветника по националната сигурност Джейк Съливан във вторник, в които той допуска, че глобите ще бъдат тежки. Държавният департамент отхвърли коментар.

Представители на властта имат вяра, че има явна връзка сред рейтинга на президента Джо Байдън, енергийните цени и желанието да не се клати лодката.

Но специалисти предизвестяват, че избягването на тежки ограничения против съветския енергиен бранш - нещо, което може да засегне интернационалния пазар на нефт, би означавало, че глобите няма да бъдат задоволително мощни да възпрат Путин.
Главоблъсканица
" Би било доста мъчно да се нанесат съществени стопански вреди на Русия без да се обиден енергийните пазари ", разяснява Едуард Фишман, някогашен представител на Държавния департамент на Съединени американски щати, който в този момент се подвизава в неправителствената организация Атлантически съвет.

" Петролът и газа са виновни за 40% от съветския федерален бюджет. ", споделя той, добавяйки, че в случай че Съединени американски щати и Европа " възнамеряват да наложат съществени стопански наказания на Русия, не могат напълно да избегнат енергийния бранш ".

Източник, осведомен с въпроса, разяснява, че " опциите, които са били презентирани пред президента биха предизвикали обилни разноски за съветската стопанска система и финансова система ".

Но главоблъсканицата по какъв начин тъкмо да се структурират глобите показва по какъв начин външната и вътрешната политика могат постоянно да се окажат преплетени.

Освен това, взаимоотношенията на кабинета на Байдън с европейските съдружници може да откаже Белия дом от възможни наказания против съветските енергийни компании. Това е по този начин, тъй като Русия е най-големият експортьор на нефт и природен газ към Европейския съюз и един възможен удар върху тези доставки може да докара до съществени последствия посред зима.

Сред вероятните дейности на Съединени американски щати попадат варианти като въздържане на съветските енергийни компании от достъп до дълговите пазари, в случай че Москва предприеме ходове за навлизане в Украйна. Подобни наказания бяха наложени през 2014 година, когато Русия анексира Крим.
Джо Байдън: Няма да се намесим с военна мощ при положение на съветска експанзия в Украйна
Ако съветските войски на украинската граница стартират атака, отговорът на Съединени американски щати ще бъдат жестоки наказания. Военна мощ в помощ на Украйна...

Съществуват страхове обаче, че Русия може да отвърне на глобите посредством задържане на петролната си продукция и внасяне на безпорядък на пазарите, означават публични лица.

Представителите на Държавния департамент, финансовото министерство и Съвета по национална сигурност се срещат регулярно с цел да разработят разновидности

Длъжностни лица от Държавния департамент, Министерството на финансите и Съвета за национална сигурност се срещат постоянно, с цел да разработят разновидности за наказания, като имат вяра, че има метод да се изработят съществени стопански ограничения, които да навредят задоволително на Русия, без да ударят интернационалната стопанска система. Част от тактиката им е да изготвят разновидности за голям брой серии от наказания, изяснява върховен чиновник на администрацията.

Според източник на CNN от властта, показва, че първата серия от наказания вероятно ще включва рестрикции, ориентирани към съветски банки и други финансови институции.

Друг източник от администрацията прибавя, че Съединени американски щати и европейските съдружници осъзнават, че тежки наказания " биха пристигнали някакъв индиректен риск " и вероятно биха засегнали европейските стопански системи.
Макрон ще беседва с Путин и Зеленски за Украйна
Френският президент Еманюел Макрон ще беседва с съветския водач Владимир Путин и украинския президент Зеленски през идващите дни за кр...

Но източниците показват, че има необятно схващане, че леки наказания няма да отхвърлен съветската експанзия, а съдружниците са наясно, че възможна инвазия в Украйна би била надалеч по-дестабилизираща за Европа, в сравнение с удар по стопанските системи им.

Друг представител на Държавния департамент, заместник-секретарят Виктория Нюланд, сподели, че Съединени американски щати разискват последствията от енергийния бранш с европейските съдружници. „ Това е част от това, което обсъждаме с нашите съдружници и сътрудници, до момента в който построяваме пакетите от наказания, че би трябвало да разберем излагането на съдружници и сътрудници, само че също и рисковете за господин Путин и неговото държавно управление “, сподели Нуланд пред Сената. „ Както знаете, силата е дойната крава, която разрешава тези типове военни разгръщания. Така че Путин се нуждае от силата, с цел да влива, толкоз колкото и потребителите се нуждаят от нея ", споделя тя.

Съветникът по националната сигурност Джейк Съливан не посочи обществено елементи по отношение на икономическите ограничения, премисляни от кабинета на Байдън, само че уточни пред публицисти, че Съединени американски щати са дали да схванат на Русия какви ограничения имат поради.

" Ще ви погледна в очите и ще ви кажа, както президентът Байдън погледна президента Путин в очите и му сподели през днешния ден, нещата, които не направихме 2014 година се готвим да създадем в този момент ", сподели Съливан.

Съединени американски щати мат опцията да наложат тежки ограничения, защото международните финансови пазари са надълбоко подвластни от щатските валута и банки.
Средства за оптимално реализиране на задачата Вместо с военна помощ канадци предложиха да оказват помощ на Украйна с кафе и понички
Читатели на канадското издание The Globe and Mail разясниха съобразително апела на военния министър на Украйна Алексей Резников към Съединени американски щати...

" Сравнителната мощност на Съединени американски щати във финансовия свят в международен мащаб до момента изпреварва всичко, което Съединени американски щати имат на енергийните пазари или по другаде ", споделя Брайън О`Туул, някогашен представител на Министерството на финансите и сегашен член на Атлантическия съвет.

Но специалисти показват, че кабинетът на Байдън би трябвало да изиграе най-силните си карти в дипломатическите диалози в този момент, преди да е станало прекомерно късно.

" Точката за оптимален ливъридж е в този момент, преди Путин да реши да нападне Украйна. Ако съветски елементи се изсипат през границата, а Западът наложи наказания, играта към този момент ше е изгубена. Губим. Не желаеме да стигнем то този миг. Поради това е толкоз значимо опасността със наказания да бъде сериозна и правдоподобна в този момент. Трябва да промени разбора на Путин за разноските и изгодите от нахлуването в Украйна ", споделя Едуард Фишман от Атлантическия съвет.

Съветник на украинския президент Владимир Зеленски повтори тази оценка, казвайки пред CNN, че счита, че налагането на наказания единствено след нахлуването на Русия би било неефикасно и че би трябвало да бъдат наложени най-малко някои наказания, с цел да се накара Русия да се отдръпна.

„ Мнението на Киев е, че всевъзможни бъдещи наказания, в случай че Путин нахлуе, към този момент са взети поради от Москва и обезпечават възпираща стойност, близка до нула “, сподели съветникът. „ Въпреки това, налагането на мощни наказания в този момент – с вградени в тях разпореждания за анулация, в случай че Русия предприеме действителни стъпки за деескалация – има късмет да проработи. "

Още от МЕЖДУНАРОДНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР