Въоръжено с информационни средства и знания човечеството се препъна този

...
Въоръжено с информационни средства и знания човечеството се препъна този
Коментари Харесай

Енчо Господинов: Имунизирането на политици пред камери не помага, когато доверието е сривано години наред

Въоръжено с осведомителни средства и познания човечеството се препъна този път ", сподели в коментар на отминаващата пандемична 2020-а година пред БНР журналистът Енчо Господинов, дълготраен чиновник в централата на на Международния червен кръст в Женева и дипломат в филантропични интервенции на Организация на обединените нации.

По думите му нито политическите водачи, нито лекарите даже не дават образец за спокойна и задълбочена реакция и визия:

"Няма надеждна информация, която да предотврати слуховете, свързани с Covid-19. На места се появява суматоха. Лидерите не могат добре да обмислят и да калибрират посланията си. Често чуваме взаимоизключващи се послания ", сподели Господинов.

Според него са позволени доста неточности, които са породили недоверието на хората към ръководещите ги.

"Това докара до парализа на публичното мислене. Там, където евтината агитация се изправя против действителността, където политиката измества здравия разсъдък, там се ражда язвата на недоверието и рецесията се задълбочава, а една нация може да се провали. Имаме доста образци ", счита коментиращият.

Той акцентира, че когато години наред хората са лъгани и подвеждани, когато не се имат вяра, че помощта ще бъде заслужено разпределена, тогава доверието се срутва и другояче доброжелателните професионални начинания на лекари, професори и учени също се срутват.

"Имунизирането на политици пред камери не оказва помощ, когато доверието е сривано години наред ", заключи журналистът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР