Въоръжените сили на Украйна са унищожили през последното денонощие два

...
Въоръжените сили на Украйна са унищожили през последното денонощие два
Коментари Харесай

Ден 184. Украйна атакува край Херсон, руската армия с офанзива в котела между Изюм, ЛНР и ДНР -

Въоръжените сили на Украйна са унищожили през последното денонощие два съветски склада с муниции и информационен център на съветската войска, заяви в петък Оперативно командване „ Юг “ на ВСУ. С това от понеделник насам броят на унищожените хранилища с амуниции доближи седем.

Според оперативната информация на ВСУ украинците са унищожили изцяло центъра за взаимозависимост на 98-и Десантен полк на Руската федерация в Херсонска област и наземни информационни линии GLOC, премахнати са 20 съветски бойци. Според цивилни украински служители са ударени и два командни пункта, единият от които е на на батальонната техническа група на 33-ти мотострелкови полк.

„ Врагът концентрира напъните си за задържане на заетите позиции, продължава артилерийския обстрел с оръдия и ракети, употребява авиацията и ракетни офанзиви. “ – оповестяват от украинското командване.

Вчера денем съветската войска е провела пет офанзиви против позиции на ВСУ на бойната линия благодарение на щурмови самолети и изтребител. Личният състав на украинската войска не е понсъл загуби, твърди ОК „ Юг “. Армията на Москва е направила лимитирани наземни офанзиви северозападно и североизточно от Славянск, североизточно и южно от Бахмут и на Северозапад от Донецк. Ограничена офанзива е имало и в северозападната част на Харковска област и северозападната част на Херсонска.

Говорителката на командването Наталия Гуменюк в ефира на радио „ Свобода “ разяснява в петък, че са били унищожени седем склада с муниции и въоръжение от началото на седмицата, само че посочи, че седмицата още не е завършила.

„ Складовете с муниции са една от предпочитаните цели на нашата артилерия, в частност и на въздушните удари, защото това са ресурси, които съперникът възнамерява да употребява против нашите елементи. Въпреки че се пробват да разконцентрират тези ресурси, защото към този момент са усетили, че нашите интервенции са точкови и безусловно целенасочени, ние намираме местата на новите им дислокации и ги унищожаваме. “ - сподели Гуменюк.

За поредна нощ има информация за гърмежи към Херсон. Към среднощ локални източници оповестяват за детонации в посока на Антоновския мост. Конструкцията на моста е компрометирана след няколко попадения на ВСУ, само че съветската войска построява паралелно на моста понтонно оборудване за прекачване на техника, муниции и персонален състав.

Институтът за проучване на войната ISW проучва съветската тактичност през последните дни и обобщава, че главните старания на съветската войска са съсредоточени в Източна Украйна и целят преди всичко да обкръжат украинските сили в котела сред Изюм и Донецка и Луганска области. Руснаците организират и поддържащи офанзиви против Харков и по южната ос на фронта. Геолокирани фотоси на сепаратисти от т. н. ДНР, които слагат руско знаме покрай центъра на Пески демонстрират, че сепаратистите са получили цялостен надзор над градчето и, евентуално, стартират офанзива ни запад от тези позиции.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР