Въоръжените сили на Украйна са унищожили през изминалата нощ ключов

...
Въоръжените сили на Украйна са унищожили през изминалата нощ ключов
Коментари Харесай

Украинската армия унищожи склад за боеприпаси в Луганска област -

Въоръжените сили на Украйна са унищожили през миналата нощ основен склад за муниции на съветските войски в Донбас в региона на оповестената за следена на цялостно от Русия Луганска област. Това е втората сходна офанзива за 24 часа след унижожаването на най-големия склад с амуниции в Снежное предната нощ.

Вчера съветската страна разгласи, че е превзела изцяло територията на Луганска област, а в среща с министъра на защитата Сергей Шойгу президентът на Русия го поздрави и му подреди да даде отпуска на бойците, участващи в сраженията в Луганск.

Според УНИАН офанзивата е станала в село Кадиевка половин час след среднощ и е доказана от източници на украинското разузнаване. Складът се е намирал в региона на Завода за бетонни произведения в града. По думите на очевидци боеприпасите са експлодирали в продължение на повече от 2 часа. В мрежата са оповестени фотоси с пожарите и детонациите. По данни на разузнаването на Киев складът в Кадиевка е бил основен за доставяне с муниции и, съответно на снаряди за съветската войска в направлението Попасна - Северодонецк - Лисичанск - Бахмут.

Украинските офанзиви през последните две денонощия удостоверяват изказванията на Киев и на западни специалисти, че въоръжението от Съединени американски щати и западните сътрудници на Украйна към този момент се употребява в бойни условия. “Оръжейните системи и боеприпасите от Съединени американски щати идват, само че към този момент не всички са пристигнали. Те към този момент оказват въздействие, в случай че се съди по сполучливите офанзиви, които видяхме през последните дни. Това ще продължи. Това слага руснаците в по-уязвима позиция. ” - разяснява някогашният специфичен представител на Съединени американски щати за Украйна Курт Уолкър.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР