Въоръжените сили на Украйна са нанесли в неделя сутринта към

...
Въоръжените сили на Украйна са нанесли в неделя сутринта към
Коментари Харесай

Украйна удари отново Чонгарския мост, унищожена е руската логистика на левия бряг на Херсонска област

Въоръжените сили на Украйна са нанесли в неделя сутринта към 5:15 нов удар по Чонгарския мост, който води от окупираната Херсонска област към анексирания Крим и са унищожили оп този метод логистиката на съперника на левия бряг на региона, заяви в ефира на националния ефирен маратон ръководителката на взаимния пресцентър на Оперативно командване „ Юг “ Наталия Гуменюк, представен от.

По думите на Гуменюк уврежданията по Чонгарския мост ще понижат пропускателната дарба на моста и опциите на руснаците да трансферират подкрепление в техника и жива мощ от Крим. Работата на украинските военни е ориентирана към разрушение на проектите на съперника, а не към разрушение на инфраструктурата, посочи още Гумченюк. По-рано през днешния ден се появиха видеозаписи, показващи момента на удара по оборудването, както и фрагменти с големи тапи, породени от украинската офанзива.

„ Затова работата беше осъществена филигранно, точно, тъкмо и в този момент окупаторите още веднъж търсят нови пътища за заобикаляне, с цел да доставят своите войски с муниции, техника и жива мощ. На левия бряг съперникът изпитва забележителна дефицит на снаряди и съоръжение вследствие на нашата бойна работа “, сподели съобщи говорителката на венните.

Силите за защита откриват огневи надзор върху всички транспортни и логистични пътища на съперника и единственото, което възпира на този стадий ВСУ, е наличието на цивилното население, което руснаците употребяват като щит, редувайки боен с граждански трафик. Цивилните руснаци, които се пробват да изоставен Крим по обходни на Кримския мост направления се пробват да заобиколят и се трансформират в заложници на съветската войска за прикритие на придвижването на военна техника.

Представа за това, какво значи Чонгарския мост за руснаците и по какъв начин се отразява намаляването на потенциала му или извеждането му от строя за съветските военни дава картата на Google. Ако през моста пътуването от Медведивка до Чонгар продължава няколко минути, то с обиколката, принудена от украинската офанзива, времето за постигане от Медведивка до Чонгар или назад е над 15 часа.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР