Въоръжените сили на Киев получиха превес над руските военни, това

...
Въоръжените сили на Киев получиха превес над руските военни, това
Коментари Харесай

Лидер на проруски сепаратисти в Украйна: Силите на Киев получиха превес


" Въоръжените сили на Киев получиха превес над съветските военни ", това съобщи един от водачите на подкрепяните от Москва отцепници в Източна Украйна Игор Гиркин, с псевдоним Стрелков, представен от сръбското радио Б92.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6466
" Украинската войска към този момент има предимство в жива мощ. Не след дълго ще има преимущество и във военна техника. Заради това силите на Киев не бързат. Те струпват войски край (черноморското пристанище) Херсон и в посока на (югоизточната) Запорожка област. Разполагам с информация, че има придвижване на военни и към (северния град) Харков. Вероятно огромната атака на Украйна е въпрос на време ", сподели още проруският сепаратист.

" Руските сили изгубиха самодейността и опцията за дейни нападателни дейности след завладяването на градовете Лисичанск и Северодонецк (4 юли и 25 юни). Качеството и бойният дух са под всякаква рецензия ", добави Гиркин.

" Ситуацията граничи с безнадеждността. Единственото, което могат да създадат съветските въоръжени сили, е да отбиват офанзивите на украинците. Липсват хора, а техниката е остаряла ", сподели още Стрелков.

Игор Гиркин е роден през 1970 година в Москва. Той бе участник на страната на проруските сепаратисти в по този начин наречената Приднестровска молдовска република (юни – септември 1992 г.) и на страната на сърбите във войната в Босна и Херцеговина (от ноември 1992 до март 1993 г.)

Гиркин по-късно отби казармата и продължи да служи в армията на Русия като професионален боен. Той от 1998 година до 2005 година работеше в частите за особено предопределение на Федералната работа сигурност (ФСС) и посети Чечения. Гиркин се е пенсионирал като полковник от ФСС през ноември 2013 година

През 2014 година Гиркин бе измежду главните командири на проруските сепаратисти в източна украинска Донецка област и тогава взима псевдонима Стрелков. Той бе за няколко месеца през 2014 година бе отпред на " министерството на защитата " на по този начин наречената Донецка национална република и по-късно се върна в родния си град.

Нидерладските управляващи през 2019 година му повдигнаха обвинявания за свалянето на малайзийския " Боинг ", паднал в региона на бойните дейности сред отцепниците и военните под командването на Киев на 17 юли 2014 г. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР