Въоръжени мъже отвлекли петгодишната Дженбу Диара от дома на семейството

...
Въоръжени мъже отвлекли петгодишната Дженбу Диара от дома на семейството
Коментари Харесай

Потресаващо зверство: Момиче албинос беше отвлечено пред очите на майка си заради ритуал и след това обезглавено

Въоръжени мъже отвлекли петгодишната Дженбу Диара от вкъщи на фамилията й в село Фана в Мали. Майката на момичето се пробвала да я отбрани и преследвала похитителите, само че скоро била принудена да се върне вкъщи, където оставила другата си щерка - също албинос, оповестява " Дейли Мейл ".

Веднага след случая, майката на Дженбу се обадила на полицията и чиновниците на реда почнали да търсят похитеното дете. Малко по-късно те намерили обезглавеното тяло на дребното дете до джамията. Полицията счита, че момичето е станало жертва на вълшебен обред - някои африканци приписват вълшебни свойства на телата на албиносите.


Малийски бойци

Албиносите постоянно стават жертва на набези в редица африкански страни. Магическите ритуали с потреблението на части от тялото на такива хора, са постоянно срещани в Малави, Мозамбик, Танзания и Зимбабве. Местните поданици имат вяра, че очите, космите, крайниците и даже гениталиите на албиносите носят особена мощ и здраве. Цената на ръка от албинос на черния пазар е над хиляда $.

Превод и редакция: БЛИЦ


Един от водещите музиканти на Мали, Салиф Кейта, дружно със своята щерка Нанти, води акция против предразсъдъците и закононарушенията против албиносите
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР