Външно министерство иска с нота от Македония достъп на хората

...
Външно министерство иска с нота от Македония достъп на хората
Коментари Харесай

Външно министерство иска с нота от Македония достъп на хората за поклонението пред Гоце Делчев

Външно министерство желае с нота от Македония достъп на хората за поклонението пред Гоце Делчев на 4 февруари. 

Това разгласи министърът на външните работи Николай Милков по време на брифинг, на който регистрира свършеното от Министерство на външните работи по време на мандата на служебното държавно управление. Представители на българското посолството там също ще вземат присъединяване в честванията, означи още министър Милков.

Поводът за реакцията е новината на македонския уебсайт " 24 инфо ", който по-рано през днешния ден публикува призив да не се позволява българи до гроба на Гоце Делчев по време на честванията на 151-годшинтата от рождението му на 4 февуари в Скопие.

„ Призив до всички родолюбци. Елате с камиони, трактори, коли и други машини и подкрепете митинга. Кумановчани, призоваваме ви в 9 часа да блокиране пътя за Скопие. Да не позволим на българките неонаисти да плюят по паметата на великана Гоце Делчев “, гласи апелът, оповестен в уеб страницата, съобщи настоящо.ком.

По този мотив външният ни министър добави:

" Българите в РСМ нямат доверие на македонските институции. Ние имаме обстановка, в която такива тъжби от тяхна страна не се преглеждат. Ако се преглеждат получават отрицателен резултат. Българите, подали недоволства, стават жертва на закани и тормоз. Липсва доверието. Трябва да получим уверението че македонските институции ще пазят правата на българите. В тази обстановка българите или би трябвало да прекратят активността си или да се върнат в България. Това не би трябвало да бъде сложено по този метод. Това би трябвало да стане част от разговора ни с РСМ. Български клуб е атакуван, членовете са викани на разпити и не се знае дали няма да им бъде предявено обвнение, вместо да бъдат хванати причинителите ", сподели още Милков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР