Външният министър на Северна Македония Буяр Османи заяви, че има

...
Външният министър на Северна Македония Буяр Османи заяви, че има
Коментари Харесай

Скопие призна за руско влияние в политиката на РСМ

Външният министър на Северна Македония Буяр Османи съобщи, че има информация и индикации за съветско въздействие върху политическия живот в страната посредством избрани източници на финансиране. 

„ От разбори на нашите институции, има такова нещо и то е обявено и установено на няколко пъти - че има опити за такава интервенция в партийно-политическия живот в Република Северна Македония “, сподели Османи, представен от БГНЕС.

РСМ на няколко пъти разгласи съветски дипломати за личност нон грата и експулсира общо 11 дипломатически представители на Руската федерация в страната.

Наскоро беше оповестен разкрит отчет на Американските разследващи организации, в който се споделя, че Русия е похарчила минимум 300 милиона $, с цел да повлияе на политиката допълнително от 24 страни от 2014 година насам. Експертът Джош Рудолф от Германския фонд „ Маршал “ разяснява в изявление за изданието на VOA в Сърбия последните изказвания на Съединени американски щати - че страните, забъркани в тайните старания на Москва за финансиране, включват Албания, Босна и Херцеговина, Черна гора, Белгия и Мадагаскар. Въпреки че не се загатва в отчета, анализаторът удостовери и влизането на Северна Македония в този лист.

„ В случая със Северна Македония показателно беше наличието на гръцки олигарх с връзки с Русия, който финансира митингите против смяната на името на Северна Македония от двете страни на границата. Правителството на Съединени американски щати съобщи формалната информация на Атина и ги насърчи да подхващат дейности и да разгласяват информация за това “, сподели Рудолф.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР