Външният министър на Куба Бруно Родригес каза, че посолството на

...
Външният министър на Куба Бруно Родригес каза, че посолството на
Коментари Харесай

Атакуваха с коктейли „Молотов“ кубинското посолство в Париж

Външният министър на Куба Бруно Родригес сподели, че посолството на страната му във френската столица Париж е било атакувано с коктейли "Молотов ", предадоха международните организации. Родригес укори американското държавно управление в подстрекателство към принуждение.
"Осъждаме терористичнатата офанзива с коктейли "Молотов " против нашето посолство в Париж. Държа държавното управление на Съединени американски щати за отговорно за неговата продължителна акция против нашата страна, която предизвиква сходно държание и за апелите му към принуждение, отправени от негова територия и останали безнаказани ", се споделя в туит на Родригес.
Нападението е станало към среднощ. По посолството са били хвърлени три коктейла "Молотов ". Два са блъснали постройката и са запалили пожар. Кубински дипломати са потушили пламъците, а на мястото са пристигнали френски служители на реда и пожарникари.
По-рано този месец хиляди кубинци стачкуваха в родината си за независимост и срещу подтисничеството и дефицита на артикули. Кубинци в заточение и симпатизанти проведоха митинги и зад граница. Съединени американски щати пък оповестиха целеви наказания за виновните за репресиите на митингите.
Икономиката на Куба пострада съществено от колапса на туризма през пандемията, както и от американските наказания.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР