Външните министри Сергей Лавров (Русия), Мохамед бин Абдулрахман Рахман (Катар)

...
Външните министри Сергей Лавров (Русия), Мохамед бин Абдулрахман Рахман (Катар)
Коментари Харесай

Русия, Турция и Катар искат да решат сирийския конфликт

Външните министри Сергей Лавров (Русия), Мохамед бин Абдулрахман Рахман (Катар) и Чавушоглу (Турция) оповестиха започването на нов взаимен съвещателен развой във връзка с сирийското съглашение.

По време на взаимна конференция в Доха тримата министри подчертаха, че новият развой ще се концентрира извънредно върху филантропичните въпроси и ще работи редом с процеса в Астана.

Лавров съобщи след тристранната среща с сътрудниците си от Турция и Катар: „ Разбрахме се, че нашите специфични представители ще вземат участие в директното съгласуване на нашите спомагателни старания за реализиране на общи цели и ще организираме от време на време други срещи на министерско равнище “.

Лавров добави, „ новият метод е стартиран преди към година и ние приветстваме ролята, която Катар се стреми да играе “, отбелязвайки, че „ завръщането на Сирия в Арабската лига ще стане допустимо единствено след реализиране на непоклатимост в района “.

На собствен ред, катарският министър сподели, „ има незабавна потребност от възстановяване на изискванията на живот на сирийците и процесите на съгласуваност би трябвало да имат това поради “, добавяйки, „ нашият нов съвещателен метод протича редом с процеса в Астана и е угрижен за филантропичните въпроси в страната. "

Чавушолу сподели, че Турция поддържа всички начинания за разрешаване на сирийската рецесия, които целят политическо решение в сходство с интернационалната правда, като добави, че „ сирийският режим би трябвало да бъде притиснат, с цел да излезе от задънената улица в актуалната обстановка “.

Чавушолу акцентира: „ взехме решение да продължим да организираме постоянни срещи с Катар и Русия, с цел да обсъдим сирийската рецесия, а идната среща ще се организира в Турция, последвана от такава в Русия “.

Крал Абдула бин Абдул Азиз ал Сауд на Саудитска Арабия се срещнал в сряда с съветския си сътрудник Сергей Лавров в Рияд и удостоверил, че кралството поддържа всички старания за обезпечаване на връщането на Сирия в „ арабската лига “.

Кралят акцентира значимостта на продължаването на поддръжката за напъните, ориентирани към разрешаване на сирийската рецесия, по метод, който подсигурява сигурността на сирийския народ и го защищава от терористични организации и еретически милиции, които попречват достъпа до действителни решения, които да решат проблемите на сирийците.

Той уточни, че се изисква от Сирийския режим и опозицията да се спогодят за политическо решение. "

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР