Външните министри на страните-членки на НАТО, включително държавният секретар на

...
Външните министри на страните-членки на НАТО, включително държавният секретар на
Коментари Харесай

Външните министри на НАТО се срещат в Латвия заради напрежението в региона

Външните министри на страните-членки на НАТО, в това число държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, се срещат във вторник в Латвия, с цел да обсъдят скупчването на съветска войска покрай Украйна и мигрантската рецесия на източния фланг на алианса, подхранвана от Беларус.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг неведнъж е изразявал угриженост поради скупчването на съветски бойци покрай руско-украинската граница и е предупреждавал за „ последствия “, в случай че Русия реши да употребява мощ против Украйна.

По време на срещата на върха в латвийската столица Рига се чака да бъдат разисквани даването на спомагателна поддръжка за украинската войска, както и капацитетът за подсилване на силите на НАТО, ситуирани по източната граница на алианса.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба сподели в понеделник пред задгранични медии, че обстановката е „ доста сериозна “. По думите му е „ по-добре да се работи в този момент, а не по-късно “, с цел да „ бъде възпряна Русия “.

Очаква се министрите да обсъдят проекти за изключителни обстановки, в случай че Русия нахлуе в Украйна. Алиансът се стреми да покаже на Кремъл, че ще бъде изправен пред тежки последици, в случай че заплаши.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР