Външните министри на Русия и Украйна Сергей Лавров и Дмитрий

...
Външните министри на Русия и Украйна Сергей Лавров и Дмитрий
Коментари Харесай

РЕШЕНО: Руският и украинският външни министри се срещат в Турция на 10 март


Външните министри на Русия и Украйна Сергей Лавров и Дмитрий Кулеба се договориха да проведат диалози в коридорите на дипломатическия конгрес в Анталия, който ще се организира на 10 март. Намерението на външните министри бе оповестено от турския външен министър Мевлют Чавушоглу, който също ще вземе присъединяване в срещата. Думите му се цитират от Anadolu Agency.

Ще проведем тази среща в тристранен формат в четвъртък, 10 март, в Анталия. Специално желаеме тази среща да бъде повратна точка “, посочи той по време на конференция.

Чавушоглу добави, че се надява, че идната среща ще бъде значим стадий в връзките сред страните и ще инициира установяването на мир и успокоение в Европа.

Според турския външен министър страната е евакуирала 12 000 сънародници от Украйна и „ съзнателно ще се стреми към дълготраен мир “, защото е една от тези страни, които могат да водят открит разговор с двете страни.

Той загатна, че турският президент Реджеп Тайип Ердоган повдигна този въпрос по време на диалог с съветския си сътрудник Владимир Путин, по време на който съветският президент удостовери готовността на Русия за разговор с украинските управляващи и задгранични сътрудници, а Ердоган направи предложение „ да се проправи пътя към мир ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР