Външните министри на Китай и Южна Корея се ангажираха по

...
Външните министри на Китай и Южна Корея се ангажираха по
Коментари Харесай

Външните министри на Китай и Южна Корея се договориха да укрепят двустранните връзки

Външните министри на Китай и Южна Корея се ангажираха по време на срещата си през вчерашния ден да задълбочат връзките и да поддържат постоянни индустриални вериги за доставки в миг на изострящо се съревнование сред Пекин и Вашингтон, съобщи Асошиейтед прес.

Южна Корея, която е дълготраен съдружник на Съединени американски щати, се пробва да реализира баланс сред Вашингтон и все по-настъпателната външна политика на китайския президент Си Дзинпин. Американско-китайският спор за Тайван усложни задачата на страните, които желаят да развиват другарски връзки и с двете страни.

Южнокорейският външен министър Пак Джин и китайския му сътрудник Ван И, в обособени изказвания след срещата си в източния китайски град Циндао, приканиха за развиване на връзки, учредени на продължаващите три десетилетия сполучливи търговски връзки.

Южнокорейското външно министерство сподели, че страните са се договорили да засилят контактите на високо равнище по въпросите за веригите за доставки, съдействието в региона на климатичните промени и улеснението на културния продан. Министерството добави, че страните са се споразумели да организират диалози във формат " 2+2 " сред заместник-министрите на външните работи и защитата тази година.

Пак и Ван не загатнаха да са обсъждали напрежението към визитата предходната седмица на председателката на Камарата на представителите на американския Конгрес Нанси Пелоси в самоуправляващ се Тайван, който Пекин счита за своя отделила се провинция. Китай реагира на нейната аудиенция с осъществяване на военни учения покрай острова и прекъсна разговора с Вашингтон по климатичните промени и други въпроси.

В диалога си с Ван Пак изрази вяра, че китайският водач Си ще посети Южна Корея.

Източник Българска телеграфна агенция

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР