Външните министри на ЕС притеснени от ескалацията на напрежение между

...
Външните министри на ЕС притеснени от ескалацията на напрежение между
Коментари Харесай

В ЕС притеснени от напрежението между Белград и Прищина

Външните министри на Европейски Съюз обезпокоени от ескалацията на напрежение сред Белград и Прищина.

Западните Балкани бяха измежду водещите тематики от дневния ред на Съвета " Външни работи ", който се организира през днешния ден в Люксембург.

България бе показана от заместник-министър ръководителя и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Те подчертаха нуждата от разрешаване на проблемите посредством разговор.

Подчертана бе значимостта на присъединението на страните от Западните Балкани към позициите на Европейски Съюз по линия на Общата външна политика и политика за сигурност.

Министър Екатерина Захариева осведоми сътрудниците за хода на подготовката на Срещата на върха ЕС-Западни Балкани, която ще се организира на 17 май в София. Нейната цел е да насочи ясно политическо обръщение за поддръжка, както и да удостовери европейската вероятност на целия район.

" Много от министрите показаха мощна поддръжка за целта на Българското председателство и обявиха, че тематиката ще бъде продължена от идващите ръководи ", сподели Захариева.

Първите дипломати на 28-те разискаха също развиването на връзките с Русия, като потвърдиха позицията на Европейски Съюз, че цялостното осъществяване на договореностите от Минск остава основно изискване за основна смяна в връзките.

Външните министри на Европейски Съюз потвърдиха поддръжката си за Съвместния проект за деяние по нуклеарната стратегия на Иран. Обсъдени бяха по-нататъшните стъпки на Европейски Съюз за продължение на осъществяването на съглашението от всички страни по него. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР