Външните министри на България и Великобритания - Мария Габриел и

...
Външните министри на България и Великобритания - Мария Габриел и
Коментари Харесай

България и Великобритания засилват партньорството си - какви възможности дава това за бизнеса

Външните министри на България и Англия - Мария Габриел и Джеймс Клевърли, подписаха във вторник в Лондон декларация за стратегическо партньорство, съгласно която се възнамерява практическо съдействие в редица области. Тя идва след оповестеното по-рано този месец съглашение сред министър председателите на двете страни - Николай Денков и Риши Сунак, за справяне с противозаконната миграция.
Възможности за фирмите
Декларацията отразява споделената упоритост за по-нататъшно усилване на тясното съдействие, в това число увеличение на академичната подвижност, научноизследователската и развойната активност и цифровата търговия, се споделя в формалното известие на английското външно министерство.

София и Лондон ще се стремят основаването на бизнес благоприятни условия, в това число посредством Bulgaria Expansion Bridge (ВЕВ), който ще подкрепя интернационалната агресия на български предприятия, като им оказва помощ да получат достъп до английските финансови, пазарни и софтуерни екосистеми.

ВЕВ е организация с нестопанска цел в помощ на българските започващи предприятия, която е основана през тази година. Целта й е да опрости интернационалното разширение на започващите компании, като стартира с Лондон. Организацията, която сплотява частни компании, обществени органи и физически лица, е подкрепена от Британско-българската бизнес асоциация, английското посолство в София и Eleven Ventures.
Реклама

Тяхната обща цел е да опростят процеса на интернационална агресия, като дават на бизнеса консултантски услуги, структурирани стратегии и благоприятни условия за участие в общността. Тази самодейност отразява напъните на Bulgaria Innovation Hub (BIH), също организация с нестопанска цел, която има основна роля за свързването на българските компании със Силициевата котловина.

Bulgaria Expansion Bridge може да е от изгода на българските започващи предприятия с предлаганите самостоятелни консултантски услуги, структурирани стратегии, които са ориентирани към съответни области на напредък. Програмите на организацията имат за цел да нареждат участниците по този начин, че да привлекат вниманието на английската екосистема. Сътрудничеството се простира оттатък основаните в България и Лондон компании, като включва организации от други пазари. Целта е да се ангажират основни играчи в лондонската екосистема, в това число вложители, корпорации и държавни заинтригувани страни.

Въпреки че Лондон е началната точка, BEВ планува основаването на повече мостове в международен мащаб.
Реклама Образователни стратегии
Друга цел на съдействието е облекчение на достъпа на студентите в България до английско висше обучение, като се улесни основаването на двойни и взаимни стратегии в България. Инициативата за партньорство може да идва от университети и от двете страни.

Лондон и София също по този начин ще се стремят и да подобрят изискванията за търговия сред двете страни. Данните на българското икономическото министерство демонстрират, че стокообменът през последните 20 години е постоянен и в годините преди пандемията надвишава 1 милиарда евро, като България има позитивно комерсиално салдо.
Сигурността и защитата остават приоритет Ще бъдат разширени връзките в региона на защитата и сигурността, за справяне с съветската дезинформация и проведената имиграционна престъпност. Освен това ще бъде засилено съдействието за разбиването на групи, занимаващи се с тежка проведена престъпност и справяне с проведената незаконна миграция, в това число посредством продан на експертен опит и информация. От 2020 година насам Обединеното кралство е засилило съдействието в региона на правоприлагането, като е предоставило образование и съоръжение на българските управляващи, в това число на Митническа и гранична полиция за спиране на интервенциите на незаконни мрежи. Свързани публикации Германия упорства митата за електрически автомобили сред Европейски Съюз и Англия да се отсрочат 27 септември 2023, 11:27 Европейски Съюз губи икономическата конкуренция със Съединени американски щати 16 август 2023, 11:37
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР